HRVATI KONAČNO PRIZNALI GREŠKU: Aco Petrović progovorio o silasku sa postolja u Atini!

Autor: P. Z.

Sport

04.02.2024

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Zagreba je stigao "mig" da se to uradi.

HRVATI KONAČNO PRIZNALI GREŠKU: Aco Petrović progovorio o silasku sa postolja u Atini!

Foto: Starsport

Aco Petrović

Verovatno najveći skandal u istoriji evropske košarke dogodio se tokom dodele medalja na Eurobasketu 1995. godine u Atini, kada su bronzani reprezentativci Hrvatske napustili pobedničko postolje uoči proglašenja šampiona Starog kontinenta - selekcije SR Jugoslavije.

Skoro pune tri decenije kasnije, legendarni hrvatski trener Aco Petrović priznao je da to nije bio dobar potez.

Ako me pitate da li je to bila greška - da, ali ako gledate kroz prizmu 2024. godine, ali ako se vratimo na 1995. godinu, svi znamo kakva je bila situacija… Činjenica je da je bio uspostavljen nekakav telefonski most između dvorane u Atini i Zagreba. Činjenica je da došao nekakav mig da se napusti postolje i to se desilo. Ali mislim da je to velika greška koja je napravljena - rekao je Petrović za "N1".

Takođe, osvrnuo se i na rezultate beogradskih večitih rivala ove sezone.

- Crvena zvezda je imala neke teško nadoknadive poraze, ali kada je zdrav Miloš Teodosić - dva Zvezdina centra dolaze do izražaja. Nismo imali priiku videti zdravu Zvezdu u stotpostotnom izdanju. Za Partizan je veoma bitno da ima prednost domaćeg terena. Jer je nemerljiva i okom vidljiva razlika koliko je jači Partizan kad igra pred svojim navijačima nego kad igra na strani. Imperativ Partizana je da napravi brejk kako bi bio u situciji da igra odlučujuće utakmice pred svojim igračima, pre svega govorim o plej-in, da uhvati tu poziciju sedmu ili osmu… Posle već četvrtfinalna serija je nešto drugo i tu, po meni, uvek bolja ekipa pobedi - poručio je Aco.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading