JOKIĆ ULAZI U ISTORIJU PROTIV GOLDEN STEJTA?! Bogdanović vraća Atlantu na POBEDNIČKI kolosek!

Autor:

Sport

26.02.2024

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika utakmica je pred ljubiteljima američke košarke.

JOKIĆ ULAZI U ISTORIJU PROTIV GOLDEN STEJTA?! Bogdanović vraća Atlantu na POBEDNIČKI kolosek!

Foto: Profimedia

Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović

Košarkaši Denver Nagetsa će u u jedan sat posle ponoći igrati utakmicu u NBA ligi protiv Golden Stejt Voriorsa u San Francisku. U isto vreme, Bogdan Bogdanović i Atlanta Hoksi će odmeriti snage sa Orlandom na domaćem terenu. 

Ovo će biti izvanredna prilika ze srpske poštovaoce najjačeg prvenstva sveta da vide svoje ljubimce na delu, a ujedno i da potencijalno posvedoče stvaranju istorije. 

Naime, Nikola Jokić već dve utakmice zaredom uspeva u stvaranju nezamislivh podviga kojima ostaje večno upisan u knjigama NBA lige.

Prvo je protiv Vizardsa postao tek treći igrač koji je zabeležio trpl-dabl protiv svake ekipe sa suprotne strane (prethodno su to uradili samo Lebron Džejms i Rasel Vestbruk), da bi potom uspeo da se izjednači na trećem mestu u istoriji lige po broju dvocifrenih brojki u tri kolone upravo sa Džejmsom, "kraljem" lično.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms i Nikola Jokić

Protiv Golden Stejta biće u prilici da obori Lebrona i priđe drugoj zvezdi Lejkersa, Medžiku Džonsonu,na  tripl-dablova zaostatka. 

Denver je trenutno četvrtoplasirana ekipa Zapadne konferencije sa 38 pobeda, dok se Kari i Voriorsi nalaze na desetom mestu sa 29 trijumfa. 

Što se Bogdanovića i Atlante tiče, stvari ne idu dobro. Iako je Bogi jedan od favorita za zvanje šestog igrača godinu u ligi, deluje da Hoksi nisu mnogo uspeli da napreduju sa Trejom Jangom kao predvodnikom. 

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

Dosta se šuškalo o odustajanju od započetog projekta sa zvezdom draftovanom iste sezone kada i Luka Dončić, a to bi i našeg "snajperistu" odvelo u neku ekipu sa većim šampionskim ambicijima. Ipak, od toga nije bilo ništa, ali pitanje je kako će Hoksi izgledati naredne sezone. 

Takođe, Atlanta se nalazi u lošoj formi. Imaju tri vezana poraza, ali će večeras imati težak zadatak da taj rekord poprave protiv šestoplasirane ekipe Istoka. Što se Janga i ekipe tiče, oni su tek deseti na tabeli, i ukoliko nastave sa lošim rezultatima, deluje da bi Netsi mogli da im ugrze plej-in mesto. Da stvar bude lošija, Trej je veoma upitan za večerašnji susret, ali zato treba očekivati veću ulogu našeg reprezentativca. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading