DENVER JE NEPOBEDIV KUĆI! Nikola Jokić ZGROMIO Vizardse i stao rame uz rame sa LEBRONOM DŽEJMSOM!

Autor:

Sport

23.02.2024

05:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh za našeg košarkaša.

DENVER JE NEPOBEDIV KUĆI! Nikola Jokić ZGROMIO Vizardse i stao rame uz rame sa LEBRONOM DŽEJMSOM!

Foto: printscreen/x.com

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Vašington Vizardse na parketu u Bol Areni rezultatom 130:110. 

Naš Nikola Jokić  imao je monstruozni tripl-dabl učinak sa 21. poenom, 11 skokova i 15 asistencija (10/10 za dva, 1/2 sa slobodnih bacanja). Pomogao mu je Majkl Porter Džunior sa učinkom od 22 poena, ali i 11 skokova. 

U protivničkoj ekipi, najefikasniji je bio Kajl Kuzma sa čak 31. poenom, a pored njega, istakao se i Džordan Pol sa 18 poena.

Pored toga što je Nikola zabeležio novi perfektni tripl-dabl učinak iz igre, postao je tek treći igrač u istoriji NBA lige koji je dvocifrenim brojkama ispunio sve tri statističke kategorije protiv svake ekipe sa kojom se borio. Jedini igrač koji mogu da se pohvale ovim uspehom jesu Rasel Vestbruk i Lebron Džejms.

 

 

Silovito su Nagetsi otvorili meč. Već su u petom minutu utakmice uspeli da naprave malu prednost od sedam poena razlike, što je nateralo trenera Vizardsa da zatraži tajm-aut. Ipak, to nije sprečilo Nikolu Jokića da po povratku sa odmora krene sa "čašćavanjem" svojih saigrača asistencijama koje ni posmatrač sa televizora ne bi mogao da predvidi. 

 

 

Istim ritmom su momci iz Kolorada nastavili u drugoj četvrtini. Nikola je malo odmorio u početku, da bi odmah svojim ulaskom u igru počeo da pravi veliku razliku i donosi svom timu nedostižnu prednost. Nizali su se poeni Gordona, Jokića i Portera, a Vizardsi su se pokazali vidno nedorasli aktuelnom šampionu NBA lige. Do kraja prvog dela igre, razlika je došla do +23 za Denver, a "čarobnjaci" su verovatno na velikom odmoru već počeli da pakuju kofere. 

 

 

Treći kvartal nije doneo ništa novo. Uspeli su Vizardsi da vežu šest poena na samom početku, ali su ovaj zalet zaustavili poeni Gordona uz faul. Potom je Jokićevo predvođenje ofanzive, kao i defanzivna klinika Pejtona Votsona na drugom kraju, uspelo da potpuno dokrajči Kuzmu, Pola i ekipu, tako da je sa velikih +18 Denver sa sigurnošću dočekivao završni deo igre. 

 

 

Ostatak je bio samo odrađivanje posla za izabranike Majkla Melouna, a preostalo vreme je američki stručnjak iskoristio da pruži šansu igračima koji je ne dobijaju toliko često. Nije se ništa promenilo u konačnih 12 minuta, a i kako bi, kada je ispred vas jedan Nikola Jokić, rame uz rame sa Lebronom Džejmsom, teško da možete parirati timu iz Kolorada. 

Denver je ovim trijumfom zaradio 37 pobedu u sezoni, što ih stavlja na četvrto mesto Zapadne konferencije tiče, dok Vizardsi nastavljaju jednu užasnu sezonu, u kojoj su uspeli da osvoje plen na samo 14 utakmica, što ih čini jednom od najgorih ekipa Istoka. Trenutno su predposlednji. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading