NIKOLA JOKIĆ JE PONOVO UŠAO U ANALE! Naš centar je tek TREĆI igrač u ISTORIJI NBA lige koji je postigao OVO!

Autor:

Sport

23.02.2024

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je samo pitanje vremena kada će stići do novog uspeha.

NIKOLA JOKIĆ JE PONOVO UŠAO U ANALE! Naš centar je tek TREĆI igrač u ISTORIJI NBA lige koji je postigao OVO!

Foto: printscreen/x.com

Košarkaši Denver Nagetsa trenutno igraju protiv Vašington Vizardsa u Bol Areni, i na početku drugog poluvremena već je bilo evidentno da će ovo biti nova lagana pobeda za tim iz Kolorada, s obzirom da su imali prednost preko 20 razlike, koliko je i ostalo do kraja. Rezultat je po poslednjem sudijskom zvižduku bio 130:110. 

Naš reprezentativac, Nikola Jokić, ponovo je pokazao svoju versatilnost, isticanjem u svim oblastima igre, a upravo je tako stigao do novog NBA rekorda.

Svojom desetom asistencijom na meču, uspeo je da ispuni novi tripl-dabl učinak i tako ubeleži dvocifrene brojke u sve tri statističke kolone protiv svakog tima u ligi protiv kojeg je igrao! Meč je na kraju završio sa 21. poenom, 19 skokova i 15 asistencija, a takođe je bio perfektan iz igre sa 10/10 za dva. 

 

 

Ostao mu je bio samo taj kobni Vašington, a sudeći po formi Vizardsa u poslednjih par sezona, bilo je samo pitanje vremena kada će ih Nikola razbiti i ponovo uspeti da upiše svoje ime u istoriju američke lige. 

Pored Jokića, samo su još dva igrača uspela da postignu tripl-dabl protiv svake ekipe. Jedan je Rasel Vestbruk, mašina za statistiku svojevremeno, i neko ko je na svoj način promenio sport.

Drugi je niko drugi do "kralj", Lebron Džejms, a na njega je suvišno trošiti bilo kakve reči. 

Jedina razlika između Nikolinog uspeha, i dostignuća pomenute dvojice, jeste u tome što Jokić do sada nije mogao da igra protiv svog Denvera, tako da je ubeležio ovaj uspeh protiv svake ekipe protiv koje je to bilo mogućno. 

Svakako, ostaće zapisano da je tek treći čovek u ikada u Americi koji je slomio timove sa dvocifrenim brojkama u sve tri kategorije bio ni manje, ni više, nego Srbin. 

Nagetsi će posle ove pobede imati 37 pobeda u sezoni i ostati četvrtoplasirana ekipa Zapadne konferencije, dok Vizardsi nastavljaju užasan period u istoriji franšize, kao pretposlednja ekipa Istoka sa 14 trijumfa. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading