UŽASAVAJUĆI SNIMAK: Ruski vojnici bez milosti ubijaju ukrajinske zarobljenike!

Autor:

Svet

25.02.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski zvaničnici tvrde da su ruski vojnici izvršili egzekuciju najmanje sedam ukrajinskih vojnika koji su se predali u selu Ivanovskoje u Bahmutskom regionu.

UŽASAVAJUĆI SNIMAK: Ruski vojnici bez milosti ubijaju ukrajinske zarobljenike!

Foto: printskrin

Snimak iz vazduha, koji još uvek nije verifikovan, izazvao je ogorčenje i kritike zbog navodnih ratnih zločina počinjenih od strane brutalnih ruskih snaga. Na snimku se vidi kako ukrajinski vojnici bacaju oružje, izlaze iz rova, podižu ruke da pokažu da su nenaoružani, i zatim padaju na zemlju sa rukama iza glave. Međutim, ruske snage otvaraju vatru na bespomoćne vojnike koji leže na zemlji. Postoje izveštaji koji sugerišu da su među poginulima bili i ranjeni vojnici.

Jeziv snimak ubistva možete pogledati OVDE


REAKCIJE I ISTRAGE

Tužilaštvo u Ukrajini je pokrenulo istragu o ovom incidentu, a tvrdi se da je agresorska država "namerno ubila ranjene i nenaoružane ukrajinske vojnike". Ukrajinski parlamentarni komesar za ljudska prava, Dmitro Lubinets, osudio je ovaj događaj i optužio rusku vojsku za " nemilosrdno" ubijanje ukrajinskih zarobljenika, ignorisanje Ženevske konvencije i ratne zločine.

INTERNACIONALNA REAKCIJA

Lubinets je najavio da će poslati zvanična pisma UN-u i Međunarodnom komitetu Crvenog krsta kako bi javno zabeležio ruske "ratne zločine". Takođe, visoki ukrajinski zvaničnik, Anton Geraščenko, podelio je snimak na društvenim mrežama, zahtevajući da se zaustavi zlo i da se kazne počinioci.

PRETHODNI INCIDENTI

Ovo nije prvi slučaj da su ruski vojnici uhvaćeni kako izvršavaju egzekucije nad ukrajinskim vojnicima. Prema informacijama sajta za otvorene obaveštajne podatke Deep State, ruske snage su nedavno izvršile "mnogo streljanja", ali samo deo tih slučajeva je dospelo u javnost. Ranije su se pojavili snimci na kojima se vidi kako ruski vojnici pucaju na ukrajinske vojnike koji su se predali, a ti incidenti su osuđeni kao pokazatelj neljudskog postupanja Putinovih snaga.


Očekuje se da će snimak egzekucije ukrajinskih vojnika biti detaljno proveren pre nego što može biti korišćen kao dokaz ratnog zločina, ali su inicijalne reakcije na ovaj događaj veoma ozbiljne. Situacija na terenu iziskuje pažljivo praćenje i istragu kako bi se utvrdile sve činjenice i odgovornost za ovaj užasni događaj.

(The Sun)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading