PEŠIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM O JOKIĆU! Bolje da ne igra na Olimpijskim igrama!

Autor:

Sport

23.02.2024

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije obrazložio svoj stav.

PEŠIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM O JOKIĆU! Bolje da ne igra na Olimpijskim igrama!

Foto: Starsport/Ilustracija

Nikola Jokić i Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju Finske rezultatom 77:61 i načinila korak bliže plasmanu na zavšrni turnir, koji će se u septembru iduće godine održati u četiri države (Poljska, Kipar, Finska, Letonija).

Selektor "orlova" Svetislav Pešić otkrio je na konferenciji za medije da nije imao kontakt s čelnicima Dubaija oko preuzimanja budućeg člana Evrolige, eventualnim imenima koji će se naći na Olimpijskim igrama narednog leta, ali i učešća jednog od najboljih NBA igrača Nikole Jokića.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Na pitanje da li je imao telefonski poziv sa prvom zvezdom Denver Nagetsa, trofejni stručnjak je rekao sledeće:

- Pričam i ja sa Jokićem često i sa svim koji nisu bili ovde. Nikola je prošle godine odigrao više od 100 utakmica, nije bio spreman ni fizički ni psihički. Kada odlučiš da igraš za reprezentaciju Srbiju, od vrhunskih igrača se očekuje samo zlatna medalja. Oni za to moraju da budu spremni i mentalno i fizički i ako nisu, neće moći to da iznesu. Ako nije spreman, bolje da ne igra. Nadam se da će biti spreman, ali rano je o tome - rekao je Pešić.

Podsetimo, Nikola Jokić nije bio deo selekcije koja se okitila srebrnom medaljom na Mundobasketu u Manili, jer se zahvalio Pešiću na pozivu i odlučio da mu je priprema za novu NBA sezonu važnija od nacionalnog tima.

I pored toga, "orlovi" su stigli do same završnice, osvojivši srebrnu medalju na Filipinima, što je ocenjeno senzacionalnim podvigom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading