PARTIZAN POSLE KUPA DOBIO NOVE DRESOVE, I TO OD ŠPANACA! Velika ČAST za crno-beli tabor!

Autor:

Sport

22.02.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokaz da sećanja nikada ne blede.

PARTIZAN POSLE KUPA DOBIO NOVE DRESOVE, I TO OD ŠPANACA! Velika ČAST za crno-beli tabor!

Foto: Starsport

Svaki istinski navijač Partizana zna slogan "Partizan de Fuenlabrada" koji simbolizuje najveći uspeh crno-belih u Evropi. U znak sećanja na taj veliki poduhvat, španski tim Fuenlabrada odlučio je da izradi posebne dresove koji su izazvali veliko interesovanje kako navijača, tako i ljubitelja košarke širom sveta.

 

 


Novi dresovi "Partizana de Fuenlabrada" izrađeni su u plavoj i crnoj boji, koje simbolizuju posebnu vezu između ova dva kluba. Na prednjoj strani dresova nalaze se imena klubova, dok su na leđima grbovi obe ekipe podeljeni na pola, što dodatno naglašava jedinstvo i saradnju između ova dva kluba.

 

 

Davnog 16. aprila 1992. godine, crno-beli su ostvarili svoj najveći uspeh postavši šampioni Evrope nakon epskog finala u Istanbulu. Pobedili su španski Huventud rezultatom 71:70, ostavljajući dubok utisak na špansku publiku i stvarajući nezaboravnu vezu između Partizana i Fuenlabrade, u čijoj su hali čitave sezone igrali zbog sankcija. 

Upravo je ova veza je ostavila dubok i neobjašnjiv utisak na Špance, koji i 32 godine kasnije i dalje pokušavaju da shvate čaroliju koja se dogodila između ova dva kluba.

"Partizan de Fuenlabrada" predstavlja simbol jedinstva, prijateljstva i sportskog duha između Partizana i Fuenlabrade. Ovaj nezaboravni uspeh ostaje kao podsetnik na velike uspehe i važnost povezivanja kroz sport, ali i spona među dva naizgled nespojiva kluba. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading