OTIŠAO SA SASTANKA, PA PRAVAC KAFANA! Nestorović napuštanje pokreta koji je lično osnovao proslavio uz MUZIKU I PIĆE!

Autor: Republika

Vesti

22.02.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informacija o napuštanju pokreta se proširila brzinom svetlosti.

OTIŠAO SA SASTANKA, PA PRAVAC KAFANA!  Nestorović napuštanje pokreta koji je lično osnovao proslavio uz MUZIKU I PIĆE!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Pixabay

Nakon što je juče, u popodnevnim satima, kao bomba odjeknula vest da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili sastanak osnivača Udruženja građana Mi – Glas iz naroda, to je i danas u medjima glavna tema. 

A kako to već biva, brojni novinari su odmah, po dobijanju ove informacije pokušali da stupe u kontakt sa osnivačem ovog pokreta Branimirom Nestorovićem. Međutim, ono čemu se nisu nadali je činjenica da je Nestorović napuštanje pokreta odmah proslavio

Foto: ST/Vladimir Lukić, Medija centar

 

Naime, u trenutku kada ga je jedan od novinara dobio na telefon, u pozadini se čula glasna kafanska muzika, što implicira da je odmah po napuštanju sastanka, ali i pokreta, Nestorović pošao u kafanu. 

Podsetimo, Siniša Ljepojević iz pokreta "Mi - glas iz naroda" izjavio je danas da je na sastanku Branimir Nestorović postavio uslov da on bude predsednik stranke koja je sada u formiranju, i da će, ukoliko ne bude predsednik stranke, napustiti pokret, što se, kako kaže, i desilo.

- Pošto je većina osnivača bila protiv tog njegovog predloga, i pošto njegov predlog nije prošao, on je onda ustao i rekao da napušta pokret i da će osnovati svoju stranku. Za njim je izašao (Aleksandar) Pavić. Ne znam zašto je njima potrebno da sada govore neistine da su oni samo napustili sastanak. Ovo je bilo na sastanku i ja sam bio na tom sastanku - objasnio je on za Tanjug.

Ljepojević kaže da je Nestorović bio nosilac liste "Mi - glas iz naroda" za republičke i gradske izbore, ali da nije vlasnik pokreta i da je izašao iz pokreta, što znači da je pokret ostao, kao i većina osnivača, i da je pokret nastavio da radi.

 

Republika

Foto: Printscreen/K1 TV

 

 

-Nestorović i Aleksadnar Pavić imaju pravo da osnuju svoju stranku, to je njihova odluka, ali pokret 'Mi - glas iz naroda' nastavlja da radi. Pošto su oni poslanici izabrani na listi 'Mi - glas iz naroda', oni sada u parlamentu Srbije imaju pravo da osnuju svoju poslaničku grupu i na taj način deluju u parlamentu - naveo je on.

Odgovarajući na pitanje da li je osim Nestorovićevog ultimatuma postojalo još razloga za razlaz i da li je ponuda naprednjaka da sa njima formiraju vlast u Beogradu jedan od tih razloga, Ljepojević je rekao da on lično ne zna ništa o tim ponudama i dodao da je sam povod nesporazuma da dvojica osnivača izađu iz pokreta bio lična netrepeljivost između nekih članova pokreta, nakon čega su se iskonstruisale priče koje, smatra on, nisu tačne.

One su poslužile za izbijanje nesporazuma, čak je bilo i pokušaja fizičkog obračuna. Šta je pozadina, da li iza toga postoji neki projekat, ja zaista ne znam, ali ima mnogo sumnji oko toga - dodao je on.

Kada je reč o Skupštini Srbije, Ljepojević je istakao da će odbornici pokreta "Mi - glas iz naroda" delovati u duhu i u skladu opredeljenja pokreta na osnovu kojih je i dovoljan broj ljudi glasao da uđu u parlament.

Mi ćemo svoju poslaničku grupu, koja će da bude odvojena od ove druge poslaničke grupe sa Nestorovićem i Pavićem, nastaviti. Nastavićemo dalju izgradnju infrastrukture, preregistraciju pokreta u političku stranku koja će imati kolektivno rukovodstvo. To je bio jedan suštinski princip od osnivanja pokreta, da ne ličimo na druge, da nemamo izrazite lidere nego da smo kao osnivači svi zajedno - izjavio je on.

Smatra da će postojati veliko razočarenje kod birača zbog rascepa u pokretu, ali dodaje da će nastaviti da se trude da opravdaju poverenje glasača.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading