ŠOKANTNI DETALJI! Selektor UZDRMAO košarku: "Patnja je bila NEČUVENA"!

Autor:

Sport

22.02.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge će iznenaditi ovakva izjava.

ŠOKANTNI DETALJI! Selektor UZDRMAO košarku: "Patnja je bila NEČUVENA"!

Foto: Starsport

Đanmarko Poceko

Doskorašnji stručnjak Asvela, kao i selektor košarkaške reprezentacije Italije, Đanmarko Poceko izneo je svoja osećanja posle otkaza u Francuskoj. 

U svom maniru, dramatično je govorio o iskustvu treniranja u Evroligi, ističući kako mu je u toku boravka u Vilerbanu najbitnije bilo da ostane pri svojim strogo zacrtanim principima. 

- Iskustvo koje sam imao u Vilerbanu me je dosta promenilo. Postao sam još ubeđeniji u nekoliko jasnih ideja koje imam o košarci, svesniji sam pravca u kome želim da idem kao trener. Ako želim da vodim tim mislim da je ključno da igrači koje imam imaju određene karakteristike, da poseduju sportsku radnu etiku. Ja sam taj koji bira put i ključno je kako želim da živim košarku znajući da sam stvari radio na pravi način. Oko nekih stvari ne želim da pravim kompromise - rekao je Poceko.

Foto: fiba.com

Đanmarko Poceko

Potom se dotakao najbolnijeg dela, to jest onoga što je bilo posle. Ta osećanja je veoma karakteristično nazvao "velikom patnjom". 

- U Pesaru sam igračima prišao apsolutno pod utiskom onoga što mi se desilo u Francuskoj. Nema potrebe da to krijem, patnja je bila velika, ako ne i nečuvena. Imam objektivne odgovornosti, naravno. Ipak uvek sam se ponašao na isti način, nisam dozvolio da me neko kontroliše. Rođen sam na košarkaškom terenu, igrao sam sa svakakvim igračima i nikada mi nije palo na pamet da okrivim bilo koga ako situacija nije onakva kakvoj sam se nadao. U svakom slučaju, iskustva, bila pozitivna bilo negativna, vam pomažu da rastete - istakao je Poceko. 

Svakako, i pored ostanka bez evroligaškog angažmana, Italijanu ostaje da se okrene svojim selektorskim obavezama u reprezentaciji. Podsetimo, upravo su momci sa "Čizme" jedan od nacionalnih timova koji ne leži Srbiji. Italijani su uspeli da nas savladaju u poslednja tri duela, a definitivno je najopasniji poraz mogao biti onaj na Svetskom prvenstvu, sa prekomorskim susedima pod Pocekovom komandom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading