EVROLIGA SUZILA IZBOR! Bivši igrači Zvezde i Partizana KANDIDATI za MVP!

Autor:

Sport

21.02.2024

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred njih je neočekivano izbilo novo ime.

EVROLIGA SUZILA IZBOR! Bivši igrači Zvezde i Partizana KANDIDATI za MVP!

Foto: Starsport

Nekadašnji košarkaši Crvene zvezde i Partizana, Fakundo Kampaco (32) i Matijas Lesor (28), nalaze se u najužem krugu kandidata za MVP nagradu u Evroligi. Njih dvojica su ostvarili fantastične sezone u dresovima Real Madrida, odnosno Panatinaikosa.

Bivši organizator igre tima s Malog Kalemegdana beleži izuzetne brojke ove sezone. U proseku postiže 11,7 poena i 6,5 asistencija, a upravo je najuspešniji košarkaš na Starom kontinentu kada su u pitanju dodavanja. Njegov prosečan indeks korisnosti iznosi 16,8.

Sa druge strane, francuski centar Lesor, koji je prošle sezone nastupao za Partizan, beleži prosečno 13,3 poena i 6,1 skokova, sa indeksom korisnosti od 18,6.

Foto: Starsport

Lesor i Kampaco u večitom derbiju

Međutim, prema trenutnim informacijama, glavni kandidat za MVP nagradu je plejmejker Monaka, Majk Džejms (33). Amerikanac ima neverovatan prosek od 19,4 poena po meču, što ga čini najefikasnijim igračem u Evroligi, uz najbolji indeks korisnosti od 21,6.

Krilni centar Virtusa Tornike Toko Šengelija je četvrti kandidat za MVP. Gruzin beleži prosečno 14,5 poena i 5,5 skokova, uz indeks korisnosti od 18,1.

Republika

Foto: Starsport

Majk Džejms je prvi kandidat za MVP Evrolige

Podsetimo, Kampaco i Lesor su prošle sezone nastupali za Crvenu zvezdu, odnosno Partizan, ali nisu zadržani u timovima. Osvajač Kupa Koraća je pokušavao da zadrži argentinskog mađioničara, ali je on odlučio da se vrati u Real Madrid.

Slično je bilo i sa Matijasom Lesorom, koji je umesto ostanka u Partizanu izabrao da pojača atinski Panatinaikos, gde mu takođe ide vrlo dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading