KOŠARKAŠ PARTIZANA BIO PRED POTPISOM ZA ZVEZDU! Čović OTKRIO koliku platu ima Sferopulos, a koliko su novca PRIMALI prethodni TRENERI!

Autor:

Sport

21.02.2024

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve izašlo na videlo.

KOŠARKAŠ PARTIZANA BIO PRED POTPISOM ZA ZVEZDU! Čović OTKRIO koliku platu ima Sferopulos, a koliko su novca PRIMALI prethodni TRENERI!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović otkrio je javnosti zanimljive detalje vezane za plate trenera i igrača.

On je otkrio koliku platu ima aktuelni šef struke Janis Sferopulos, kao i kolika su primanja imali bivši treneri kluba.

Grk je nedavno zamenio Duška Ivanovića na klupi Crvene zvezde, a Čović je obelodanio ko je birao tim i šta se desilo sa crnogorskim strategom.

Novi trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, došao je na poziciju nakon što je Duško Ivanović napustio klub. Čović je otkrio detalje o pregovorima oko novog trenera, kao i o tome koje su opcije bile razmatrane prilikom donošenja ove odluke.

Foto: Starsport

 

- Mi vodimo jasne podatke, dosta trenera smo promenili, kako koji je zaradio. Prvi je bio Svetislav Pešić sa 400.000 evra, Milivoje Lazić 42.000 evra, Vlada Vukoičić 81.000 evra, Dejan Radonjić u nekoliko navrata u prvom navratu za pet sezona 925.000 evra ukupno. Onda u drugom navratu je izašlo 627.500 i on je ukupno zaradio 1.600.000 evra. Dušan Alimpijević je zaradio 56.000 evra, Milenko Topić je na 28.000, Milan Tomić je na oko 200.000 evra ukupno, on je uzeo Superkup, AdmiralBet ABA ligu i domaću ligu, izgubili smo Kup - rekao je Čović i dodao:

- Da nastavim kod trenera... Andrija Gavrilović oko 80.000 evra, Šakota oko 160.000 evra, Saša Obradović 650.000 evra. Vlada Jovanović oko 120.000 evra, Duško Ivanović će izaći na 875.000 evra. Janis Sferopulos je ovde za 320.000 evra u Zvezdi - naglasio je prvi čovek Zvezde.

Otkrio je potom ko je birao tim i šta se desilo sa Duškom Ivanovićem. Komentarisao je i priče da su Zvezdi, tačnije iskusnom stručnjaku, nuđeni Čima Moneke i Markus Hauard, dok je tema bio i Miloš Teodosić.

Republika

Foto: Starsport

 

- Naravno, pa je l' mislite da sam čekićem terao njega da prihvati Teodosića. Dušku je rečeno kad je dolazio u Zvezdu da je Teodosić opcija za sledeću godinu, gde možemo da kažemo "može a i ne mora, da je rekao ne mora, bilo bi ne mora. Prema tome...

Dotakao se i Nemanje Bjelice...

- Naravno da je bio njegov izbor, on je birao Bjelicu, a nije birao Monekea. Pa je izabrao Tobija, a nije izabrao Dejvisa iz Valensije. Imali smo Dejvisa, izabran je Tobi, izbor trenera. Imali smo Hauarda, Duško Ivanović je prvi razgovarao sa Ponitkom i sve se gotovo dogovorio do finansijkih elemenata, nastao je period od tri ili četiri dana gde nije mogao da stupi u kontakt sa Ponitkom, niti sa menadžerima. Šta mislite zašto? Otišao je u Partizan, Ponitka je rekao gde ste vili do sada, ja jedva čekam da igram za vas, da bi to isto pričao i Partizanovom treneru i otišao je u Partizan. Zašto je došao Hanga? Kad je izgubio Ponitku, imao je Hangu - istakao je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading