NEBOJŠA ČOVIĆ ZAGRMEO: Prestanite da LAŽETE!

Autor:

Sport

20.02.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek crveno-belih neće da ćuti na neosnovane napade na klub.

NEBOJŠA ČOVIĆ ZAGRMEO: Prestanite da LAŽETE!

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović reagovao je povodom teksta na portalu "Aktuelno.me" koji je napisao Stanko Radulović pod naslovom „Od juče više dileme nema: Crvena zvezda je državni projekat“.

Njegov odgovor prenosimo u celosti:

Neverovatno je da "Aktuelno", što sam naziv portala govori, nema ništa o hapšenju znamenitih lica u Crnoj Gori nego o finansijskom izvještaju Košarkaškog kluba Crvena zvezda i Košarkaškog kluba Partizan. Taj koji je aktuelan ne piše o hapšenjima u Crnoj Gori poslednjih dana (između ostalog o Aci Bemaksu, Lazoviću, Veljoviću i ostalima) koje smo kao klub spominjali da su svojevremeno učestvovali u napadima na Zvezdine košarkaše u Morači. A zove se aktuelnim. Očigledno je da je cilj zamjena teza i obmana javnosti, uz skretanje pažnje sa hapšenja na Crvenu zvezdu i Partizan.

I to piše Radulović, provereni srbomrzac u Crnoj Gori kojem je plaćeno da obmanjuje srpsku i crnogorsku javnost.

Republika

Foto: Starsport

Nebojša Čović

 

Košarkaški klub Crvena zvezda objavljuje dva puta godišnje finansijske izvještaje,  a to što je on objavio je problematično i netačno. Što se tiče potrošnje državnih para, u junu 2022. godine smo kontrolisani od strane Budžetske inspekcije Republike Srbije i to za period od 1. januara 2012. do 31. maja 2022. godine. Iste kontrole su izvršene i u KK Partizan i fudbalskim klubovima Partizan i Crvena zvezda. Ali Radulović preskače da smo dobili zapisnik bez ijedne primedbe. Iste nismo videli za ova tri kluba, a trebalo bi da budu dostupni javnosti. Vidimo da se sada navrat-nanos prave neki izvještaji o poslovanju u prethodnih sedam godina.

Željno iščekujem da vidim zapisnike Budžetske inspekcije iz 2022. godine i za ostale klubove, nezavisno o kome se radi.

Nije tačno da KK Crvena zvezda dobija više para od države od Partizana. Godinama igramo Evroligu što iziskuje ogromne troškove, međutim, nama niko nije platio vajldkard za igranje tog takmičenja. Podsećam, da sam 2014. godine bio potpredsednik FK Crvena zvezda kada smo osvojili titulu prvaka posle sedam godina pauze, ali nam niko nije pomogao tada da igramo evropsko takmičenje, već nas je UEFA izbacila iz kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Siguran sam da je KK Partizan dobio više javnog novca od nas i to od države, Grada Beograda i Košarkaškog saveza Srbije. Direktna državna pomoć je i ona dobijena od javnih preduzeća kao što su Telekom, Dunav osiguranje i ostali. Treba dodati i indirektnu državnu pomoć koja se dobiija od firmi koje rade unosne i velike poslove sa državom kao što su nabavka automobila, osiguranje, građevinski poslovi i telekomunikacione usluge, a koju takođe dobija KK Partizan. Treba istaći i da je Partizan ispod cijene godinama koristio Arenu, za razliku od nas koji nakon korone, a sve do ove godine, to nismo bili prilici. Takođe, KK Partizan je imao veliki dug prema Areni, dok mi nismo ostali ni dinara dužni za korišćenje Hale Aleksandar Nikolić.

Nikada nismo dugovali 10 miliona evra po osnovu poreza i doprinosa, kao neki. Naš trenutni dug po tom pitanju iznosi  oko 1,2 miliona evra, dok neki duguju 6 miliona evra.

Pametan može sve da zaključi!

Radulović je spomenuo prebacivanje novca preko FMP-a. KK FMP je dobio od države 50.000 evra za vreme korona pandemije, kao i svi drugi klubovi i milion dinara od Grada Beograda za igranje AdmiralBet ABA lige, kao što su dobili i Mega, Zvezda i Partizan. Firma FMP koja nema nikakve veze sa državom je obezbedila 187 miliona dinara koji su uplaćeni KK Crvena zvezda.

KK Crvena zvezda je najuspešniji klub na ovim prostorima od 2012. godine. Uspešnost nekog kluba se meri brojem osvojenih trofeja, a mi smo ih u tom periodu, zajedno sa poslednjim Kupom Radivoja Koraća, osvojili 23. To mnogima smeta i zato pokušavaju da dezavuišu javnost u Srbiji, a i Crnoj Gori. Cilj im je, između ostalog da na taj način nateraju i one kojima je Zvezda u srcu da poveruju tim lažima, koje ponavljaju neprekidno.

Utešno je to što je u Crnoj Gori, meni dragoj, Radulović poznat kao čovek koji, kako bi vi rekli dole, „ima problem u glavu“.

Sve je projektovano da aktuelna bude Crvena zvezda, a ne oni koji su pljačkali narod i decenijama švercovali egzotične robe u Crnoj Gori. Srbomrsci u Crnoj Gori očito ne mogu bez napadanja Srbije i zato ciljano proglašavaju Crvenu zvezdu državnim projektom Republike Srbije. Normalno je da država Srbija pomaže Zvezdu i Partizan onoliko koliko može i mi se toga ne stidimo, jer nas pomaže naša država. Ono što nije normalno to je da se krije da nas država pomaže i da se stalno optužuje onaj drugi da je privilegovan.

Takvi lažovi kao što je Radulović i oni koji mu doturaju te netačne informacije polaze od sebe i misle da su svi kao oni.

I na kraju, Radulović i Aktuelno treba da se bave aktuelnim događajima u Crnoj Gori, jer ih ima jako puno i čini mi se biće ih još više. Aktuelno treba da piše o tome, bez obzira da li se proscesuiraju njihovi finansijeri ili ne – poručio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mrdak

21.02.2024 07:48

Nemojte Nebojši više kavez da drmate