OVO SE U SPORTU RETKO SREĆE: Pročitajte šta je Janis Sferopulos rekao o šefu Čoviću!

Autor: V. Z.

Sport

08.02.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde o odnosima unutar kluba.

OVO SE U SPORTU RETKO SREĆE: Pročitajte šta je Janis Sferopulos rekao o šefu Čoviću!

Foto: Vladimir Lukić

Crvena zvezda i njen predsednik Nebojša Čović u oktobru prošle godine odlučili su da na klupu dovedu Janisa Sferopulosa, grčkog košarkaškog stručnjaka, koji je, čini se, zasad opravdao očekivanja.

Upravo je Sferopulos u razgovoru za Republiku otkrio kakav odnos ima sa prvim čovekom kluba Čovićem.

- On je veoma dobar i imamo odličan odnos. Veoma ga poštujem! On mene takođe kao trenera. Odlično sarađujemo, diskutujemo šta možemo da popravimo u timu. Od pomoći je i meni i timu, sugestivan. Znam da daje sve od sebe za uspeh tima. Zbog toga svega želim ovako javno da mu se zahvalim - kaže Janis.

Foto: Vladimir Lukić

Čović

Kako su tekli pregovori sa Zvezdom, jel bila laka odluka prihvatiti poziv?

- Jeste, bilo je prelako. Od prvog trenutka kada su me konktakirali pokazali su veliko poštovanje. Pokazali su da žele da sarađuju. Bio je to veliki izazov za mene, Zvezda je jako popularan klub. Jasno mi je od početka bilo da moramo biti konkurentni za sve titule, da pobeđujemo, što je veoma izazovno za mene, pa sam prihvatio ponudu bez mnogo razmišljanja.

Da li ste poneli neku amajliju kada stigli u Zvezdu?

- Trebalo je da ponesem. Do sada smo imali puno nesrećnih momenata, nevezano za košarku, a uglavnom su to povrede. I to veoma čudne povrede. Bilo bi mnogo lakše da smo imali malo više sreće. Šta je, tu je, moramo živeti sa tim i nastaviti sa zdravim igračima koji je pokrivati one koji izostaju. 

Koji je najteži trenutak u Zvezdi dosad, koji poraz Vam je najteže pao, da li je to Alba, Asvel?

- Svi porazi su teški. Mrzim da gubim! Ali, od svakog poraza gledamo da nešto naučimo. To je deo našeg posla, košarke, sporta i života. U životu ništa nije lako. Ima mnogo poteškoća zbog kojih padneš, ali moraš da ustaneš, nastaviš da hodaš i boriš se. Tako se nosimo sa porazima, kako na terenu, tako i mentalno. 

Naročito ste se iznervirali posle poraza od Albe, bili ste glasni u svlačionici.

- Ponekad jednostavno ne možete da prihvatite neke poraze. Deo mog posla je da moj prst uperim u neke igrače koji nisu bili dobri taktički. Takođe da im objasnim kako da budu bolji.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading