ZBOG OVOG INSEKTA NEKI IMAJU NOĆNE MORE, A SADA SE POJAVIO I U SRBIJI! Usnimljen na Tari, prestravio je LJUDE (FOTO)

Autor:

Vesti

08.02.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi stanovnik na Tari: Pauk ose sve češći na našim prostorima

ZBOG OVOG INSEKTA NEKI IMAJU NOĆNE MORE, A SADA SE POJAVIO I U SRBIJI! Usnimljen na Tari, prestravio je LJUDE (FOTO)

Foto: pixabay.com


Jedan korisnik popularne platforme Reddit nedavno je podelio fotografiju ogromnog pauka ose koji je uslikao na Tari. Iako ovaj insekt nije tipičan za područje Srbije, sve je češći na našim prostorima. Karakterističan je za centralnu i severnu Evropu, severnu Afriku, delove Azije i Azorska ostrva, ali se sve češće može videti i na teritoriji naše zemlje.

Komentari ispod fotografije jasno ukazuju na iznenađenje korisnika, a neki čak iznose i predrasude o ovom insektu. Međutim, važno je istaći da ovaj pauk ne predstavlja opasnost po ljude, iako izgleda veoma impresivno.

Republika

Foto: redit

 

 


Neobični stanovnik: Pauk ose na Tari

Fotografija ovog neobičnog stanovnika Tare izazvala je veliku pažnju na internetu, a korisnici su izrazili iznenađenje što se ovaj insekt može sresti i na prostoru Srbije. Iako je njegova pojava neobična za ovo područje, činjenica je da postaje sve češći na našim prostorima.

Reakcije korisnika na Reddit-u

Komentari korisnika Reddita jasno pokazuju iznenađenje i čuđenje ovom pojavom, ali i neznanje o karakteristikama ovog insekta. Neki korisnici su čak izneli i svoje predrasude, misleći da je ovaj pauk karakterističan samo za daleke zemlje poput Australije ili Novog Zelanda.

Zašto je ova pojava zanimljiva?

Iako je pauk ose neobičan za područje Srbije, njegova sve češća pojava ukazuje na promene u ekosistemu i klimatskim uslovima na našim prostorima. Ova pojava može biti interesantna za biologe i stručnjake koji prate migracije i širenje vrsta, te ukazuje na potrebu za daljim istraživanjima o uticaju klimatskih promena na floru i faunu.


Pojava pauka ose na Tari ukazuje na promene u flori i fauni na našim prostorima, te predstavlja interesantnu temu za dalja istraživanja. Važno je istaći da ovaj insekt ne predstavlja opasnost po ljude, te da njegovo prisustvo treba posmatrati sa biološkog i ekološkog aspekta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading