IVANOVIĆ POSLE POVRATKA I POBEDE U BEOGRADU: Bilo je EMOTIVNO, neverovatan OSEĆAJ!

Autor: M. M.

Sport

18.01.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Crvene zvezde Meridianbet u 22. kolu Evrolige.

IVANOVIĆ POSLE POVRATKA I POBEDE U BEOGRADU: Bilo je EMOTIVNO, neverovatan OSEĆAJ!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ugostili špansku Baskoniju u 22. kolu Evrolige i izgubili rezultatom 90:91. 

Trener gostiju Duško Ivanović tim povodom je rekao:

- Hvala svima na dobrodošlici, zaista je lep gest Zvezde Meridianbet što su me ovako dočekali. Što se utakmice tiče, sve to to košarka. Zvezda Meridianbet je igrala jako dobro u prvom poluvremenu, naročito ofanzivno, a mi smo bili loši u defanzivi. U nastavku smo bili mnogo bolji što je došlo na naplatu. Naravno, istakao se Markus Hauard s odličnom partijom - kaže crnogorski stručnjak i osvrće se na topao doček navijača:

- Naravno da je bilo emotivno. Neverovatan je osećaj vratiti se. Hvala navijačima što su me lepo pozdravili.

Republika

Foto: Starsport

 

Crveno-beli su u elitnom takmičenju zabeležili devet pobeda i 13 poraza. Klub iz španske pokrajine Baskija sada je na 12-10 i nalazi se tri mesta iznad srpskog predstavnika na tabeli. 

- Imali smo loše prvo poluvreme, u drugom smo igrali bolje. Markus je pogađao. Iskoristili smo njegovu inspirativnu utakmicu. Kada igramo dobru odbranu možemo da igramo sa svima.

Posle poluvremena Baskonija je pružila daleko bolju partiju, a iskusni stručnjak je otkrio šta je rekao igračima u svlačionici.

- Ja sam im rekao da moramo da igramo onako kako obično igramo. Nismo imali intenzitet. Ponekad nije bitno igrati dobro, već da igramo svoju igru. To igračima daje samopouzdanje. Nismo imali pritisak na loptu jer smo imali jednog beka. Mekintajer je želeći da igra puno minuta izgubio je agresivnost.

Markus Hauard odigrao je sjajnu utakmicu. Postigao je 32 poena. U prvom poluvremenu postigao je dve trojke, pa nije ulazio do treće četvrtine.

- Utakmica traje 40 minuta. Počeo je dobro, Dao dve trojke, pa dobio dva faula i nije bilo potrebe da igra. On je igrač koji za malo minuta može da napravi razliku.

Foto: Starsport

 

Crvena zvezda Meridianbet je poklonom iznenadila nekadašnjeg trenera pred meč.

- Emotivno veče za mene. Utisci sa kojima odlazim su neverovatni. Hvala Zvezdi Meridianbet na divnom gestu. Hvala svima koji su me dočekali. Ja sam bio ovde samo godinu dana. Ne može ništa da se napravi. Upoznao sam familiju Crvene zvezde Meridianbet i uvek mi je drago da ih vidim. Drago mi je što su me ispoštovali. Još jednom im hvala na prijemu.

Otkrio je i ostaje li žal što se kratko zadržao u Zvezdi Meridianbet.

- Trenerski posao je fascinantan i surov. Ne zavisimo od našeg rada i kvaliteta, već od rezultata i poverenja uprave. AKo imaš rezultate ostaješ. Žao mi je, bio sam zadovoljan ovde. Drago mi je što Zvezda igra dobro. zadovoljan sam i u Vitoriji, sve je okej - poručio je Ivanović.

Zvezda Meridianbet je u prethodnom duplom kolu Evrolige imala polovičan učinak, pošto je izgubila od Asvela i savladala Armani, a oba meča odigrala na gostujućim parketima.

Crveno-beli će naredni izazov u najjačem klupskom takmičenju u Evropi imati 25. januara, kada će gostovati Albi u Belinu. Prethodno ih očekuje gradski duel protiv FMP iz Železnika na svom parketu u nedelju od 19.30.

Podsetimo, Duško Ivanović je na klupi Crvene zvezde Meridianbet proveo 11 meseci, od novembra 2022. do oktobra 2023, i osvojio je domaće prvenstvo i kup. Zamenio ga je upravo Janis Sferopulos. Nedugo posle odlaska s Malog Kalemegdana po treći put je preuzeo Baskoniju, a ovo mu je bila prva utakmica pred "delijama" nakon trenerskog mandata u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading