KARI JE IPAK KLASA! Stef ZASENIO sve na NAJBOLJEM šutiranju trojki Ol-star vikenda, A NIJE NI UČESTVOVAO!

Autor:

Sport

18.02.2024

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema boljeg.

KARI JE IPAK KLASA! Stef ZASENIO sve na NAJBOLJEM šutiranju trojki Ol-star vikenda, A NIJE NI UČESTVOVAO!

Foto: printscreen/x.com

Ol-star vikend je uvek zanimljiva manifestacija za sve ljubitelje košarke širom sveta. Mnogi su izazovi uključeni u ovaj velelepni doživljaj, a centralni događaj predstavlja utakmica najvećih zvezda NBA lige zvaršnog dana, na kojoj se sukobljavaju najbolji igrači u izboru publike. Iako je dosta izgubila na značaju, ova utakmica i dalje privljači pažnju i intrigira na ovaj ili onaj način. 

Ipak, pre nje održavaju se tri takmičenja, takozvani "skils čelindž", zatim verovatno najinteresantnije takmičenje u šutiranju trojki, i na kraju turnir u zakucavanjima. 

Sada smo dobili pobednika takmičenja u šutiranju trojki. Drugu godinu zaredom, imali smo prilike da vidimo kako najbolji šuter postaje postaje Dejmijen Lilard. 

 

 

Učesnici su bili Malik Bizli, Trej jang Džejlen Branson, Lauri Markanen, Karl-Entoni Tauns i Tajris Halibarton. Ipak, sve ih je zasenio, i pored sjajnih učinaka, Stef Kari svojim humanitarnim duelom sa WNBA počasnom učesnicom Sabrinom Jonesku. 

Borba je bila toliko uzbudljiva da je došlo do situacije da četiri takmičara imaju čak 26 poena u prvoj rundi. S obzirom da u finalnu fazu prolaze tek tri, organizatori su morali da smisle šta treba činiti. Na kraju je odlučeno da se održi taj-brejk runda iz koje su kao pobednici izašli Lilard, Tauns i Jang, dok je Haliburtno i pored sjajne predstave ostao kratkih rukava. 

 

 

A onda je došao "Dejm tajm". Lilard je ponovio svoj uspeh iz prve runde, ponovo postigavši učinak od 26 poena čime je ostavio sve protivnike iza sebe. 

 

 

Ipak, deluje da su izvanredne predstave ova četiri takmičara ostale zasenjene humanitarnom rundo. Stef Kari i Sabrina Jonseku su šutirali svoje trojke, a ukuban zbir poena će biti broj dolara koji će se u hiljadama donirati u humanitarne svrhe. 

Specifično je i to što je učesnica iz WNBA zahtevala da šutira sa iste distance kao i NBA takmičari - i nije se obrukala. Sabrina je postigla čak 26 poena, i izjednačila učinak aktuelnog šampiona Lilarda, čime je pokazala koliko se ženska košarka razvila u poslednjih par godina. 

 

 

Zatim je došao Kari i pokazao ko drži glavnu reč kada govorimo o snajperima sa distance. Stef je ubacio 29 poena, a delovalo je da je to postigao tako reći sa "pola gasa", dokazujući pritom svim prisutnima da je unikatan igrač u istoriji NBA lige. Njegov rezultat je samo osam poena manji od rekorda, koji drži pogodite ko? Stef Kari. 

 

 

Takmičenje u šut za tri poena je značajno više pokazalo zbog čega gledamo Ol-star vikend, u odnosu na "skils" izazov koji će ostati u lošem sećanju, kako učesnika, tako i publike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading