INTERNET-PRETRAŽIVAČ U 2023. DONEO ZANIMLJIVE REZULTATE: Srbi guglali Aleksu i duele protiv Reala!

Autor: M. M.

Sport

17.02.2024

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gugl otkriva da su se među 10 najtraženijih pojmova našla čak dva koja se tiču Košarkaškog kluba Partizan

INTERNET-PRETRAŽIVAČ U 2023. DONEO ZANIMLJIVE REZULTATE: Srbi guglali Aleksu i duele protiv Reala!

Foto: Starsport

Na Instagram stranici "Geokutak" predstavljeni su podaci o tome šta se tokom 2023. najviše guglalo u Srbiji, a zanimljivo da se od sportskih pojmova, među deset najtraženijih, našao Aleksa Avramović i četvrtfinalni duel Evrolige između Partizana i Real Madrida.

Među pojmovima koji nisu sportskog karaktera, ako je to uopšte važno, na prvom mestu našao se termin zemljotres, a onda redom pokojni glumac Žarko Laušević, Izrael zbog rata s Palestinom i tako dalje.


No, vratimo se sportskim temama i činjenici da korisnike platforme Gugl, po mnogima i neočekivano, u tako velikoj meri nisu interesovali predstavnici Crvene zvezde, bilo košarkaškog ili fudbalskog kluba, koji je, podsetimo, prošle godine igrao u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Mančester sitija, Lajpciga i Jang bojsa. Kao ni reprezentativce i selekcije Srbije u fudbalu, košarci... Pomalo razočaravajuće glasi podatak da je pomenuti nalog "Geokutak" obradio podatke i iz susedne Hrvatske, gde su tamošnji korisnici Gugla masovno pretraživali sportske pojmove. Među deset najpopularnijih, sport je zauzeo čak pet mesta, a to su događaji: Dinamo - AEK, Hrvatska - Holandija, Hrvatska - Španija, Hrvatska - Turska i Hrvatska - Vels.

Foto: Printskrin

Rezultati


Zbog čega su u Srbiji duel Partizan - Real Madrid i Aleksa Avramović tamo visoko kotirani? Očigledno da su crno-beli košarkaši skrenuli pažnju mnogih svojim sjajnim partijama u Evroligi, ali i činjenice da je tuča na trećem meču u Španiji bila bez presedana. "Parni valjak" je, podsećamo, nakon vođstva od 2:0 u seriji i makljaže nasred terena izgubio duel od "kraljevića" (3:2) i ostao bez polufinala elitnog takmičenja, da bi potom Španci u laganom ritmu stigli do titule. Jedan od heroja Partizanove istorije sezone (osvojena AdmiralBet ABA liga) svakako jeste Aleksa Avramović, srpski plejmejker, koji je ujedno i član našeg nacionalnog tima. Na Mundobasketu u Manili letos bio je ključan u odbrani tima koji predvodi selektor Svetislav Pešić, dok je u napadu u pojedinim slučajevima imao takođe nezanemarljiv doprinos. Valja napomenuti da je prema rođenom Čačaninu napravljena i velika nepravda, pošto na SP, na kojem je Srbija osvojila srebro, nije proglašen za najboljeg defanzivca turnira.

Logično, navijači crno-belih s oduševljenjem su komentarisali i delili odjavu na Instagramu, budući da su njima dragi pojmovi i sportisti obeležili prethodnu 2023. sudeći po Gugl pretrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading