SFEROPULOS SUMNJA U PARTIZAN? "O finalu tek u subotu!"

Autor:

Sport

16.02.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli su se plasirali u finale.

SFEROPULOS SUMNJA U PARTIZAN? "O finalu tek u subotu!"

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa "Radivoja Koraća" nakon što su savladali ekipu Čačka 94 rezultatom 87:52.

Janis Sferopulos bio je zadovoljan izdanjem svojih igrača.

- Želeo bih da čestitam igračima na utakmici, načinu na koji smo odigrali. Oni su igrali odbranu na specifičan način, postavili su sve igrače u reket i terali su nas na šut sa distance. Od početka druge četvrtine igrali smo bolju odbranu i uz dobra rešenja u napadu došli smo do prednosti. Kada je počela treća četvrtina tražili smo najbolje opcije za nas, igrali smo dosta bolje i opuštenije. Kao što sam rekao na početku mog mandata u Zvezdi, računam na sve igrače. Svi moraju da budu spremni da igraju na svakoj utakmici. Važno je da svi igrači imaju pravi mentalitet. Roster je dugačak, ali imamo dosta utakmica i potrebna nam je širina da pokrijemo povrede i izostanke nekih igrača. Stvarno sam srećan kako svi igrači koji nemaju veliku minutažu, igraju u svakoj utakmici, izjavio je grčki stručnjak.

Najverovatnije ćemo u finalu gledati večiti derbi, ali, ipak, Sferopulos "ne trči pred rudu".

- O tome bi trebalo u subotu da pričamo jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti, zaključio je Sferopulos.

Republika

Foto: Starsport

Andrej Kostić na debiju

Mladi Andrej Kostić debitovao je za prvi tim i postigao je sedam poena u pobedi nad ekipom Čačka 94. 

- Svi su verovatno razumeli koliko je Kostić talentovan. Jako sam zadovoljan, ovo mu je prva utakmica u seniorskom timu. Nismo imali mnogo treninga zajedno, nije poznavao sistem skroz, ali je igrao jako dobro i zalagao se. Važno mi je da promovišemo igrače iz naše akademije, to mi je bio cilj gde god da sam radio, konstatovao je Sferopulos.

Finale se igra u nedelju od 21 čas, a Crvena zvezda će igrati protiv pobednika duela Partizan - Vojvodina koji počinje večeras u isto vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading