PARTIZAN ZAKAZAO DERBI U FINALU KUPA: Vojvodina ODOLEVALA, ali nedovoljno!

Autor:

Sport

16.02.2024

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa "Radivoja Koraća" savladavši ekipu Vojvodine rezultatom 80:67.

PARTIZAN ZAKAZAO DERBI U FINALU KUPA: Vojvodina ODOLEVALA, ali nedovoljno!

Foto: Starsport

PARTIZAN - VOJVODINA        80:67

(24:22, 19:14, 17:14, 20:17)

Nimalo lak posao nisu imali crno-beli protiv izuzetno raspoloženih Novosađana. Meč je počeo potpuno ujednačeno, te je vladala rezultatska "klackalica" tokom čitave prve četvrtine

Nisu uspeli ni jedni ni drugi da naprave osetniju prednost na startu. Trifunović je bio razigran kod Partizana, ali je istom merom uzvraćao Kaningem sa druge strane.

Potpuno je parirala ekipa Vojvodine favorizovanom timu Željka Obradovića i posle prvog perioda koji je završen sa 24:22 u korist crno-belih.

 

Rakićević i Nikolić su nastavili

tamo gde je stao Kaningem, ali se razigrao u nastavku Naneli koji nije dozvoljavao Novosađanima da povedu sve do sredine druge četvrtine. Od tog trenutka, Partizan je zaigrao nešto bolje i bio čvršći u odbrani, što je rezultiralo malom broju poena Vojvodine do poluvremena, odnosno najvećom prednošću crno-belih pred odlazak na pauzu - +7.

Drugo poluvreme je proteklo u znaku faulova i slobodnih bacanja. Gomilu penala smo videli u drugom delu meča, a bez preterano kvalitetne košarke. Upravo nakon jednog takvog slučaja u završnici treće deonice Partizan je stekao najveću prednost na susretu, bilo je +12. Vojvodina je ostala na dvocifrenom minusu do kraja tog perioda i kada se činilo da su crno-beli potpuno "slomili" rivala, nisu hteli da se predaju Novosađani.

Prvobitno "Lale" nisu uspevale da se približe previše,
ali su, predvođene izvrsnim Kaningemom, sredinom poslednjeg perioda prišle na samo posed zaostatka posle nesporazuma Koprivice i Pantera. Strahovali su tada blago grobari, ali su se ubrzo izdigli igrači Željka Obradovića. Iskočio je Zek Ledej, standardno dobar je bio Pi-Džej Doužer, a i Frenk Kaminski, pa je uglavnom taj trio uz Džejmsa Nanelija doneo prevagu na stranu Partizana i konačno "slomio" rivala u završnici.

Najefikasniji na meču bili su Kaminski i Naneli sa po 15 poena, dok je za Vojvodinu Kaningem postigao 17.

Finale Kupa "Radivoja Koraća" na programu je sutra od 21 čas.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Vojvodina

10. minut - Ledej je neprecizan za dva, a ni Vojvodina ne pogađa za tri. Aleksa Avramović je precizan na ziceru, a na drugoj strani poslednje poene na meču postiže Nedeljkov sa linije penala. Kraj meča - 80:67.

9. minut - Avramoviću je dosuđen faul nad Kaningemom koji je ponovo bio polovičan sa penala.

8. minut - Tri sekunde u reketu svirano je Kaminskom. 

7. minut - Važni potezi Zeka Ledeja donose prevagu na stranu Partizana. Amerikanac je ukrao loptu i poentirao, a ubrzo nakon toga Kaminski je pogodio uz faul i čini se da je Partizan konačno slomio rivala.

6. minut - Naneli je odličan i poentira nakon što je napao klouz-aut. Kakva blokada Ledeja! Savić je ukrao loptu i išao na zicer, ali je naleteo iz drugog plana Amerikanac i "spustio rampu" Vojvođaninu. Ubrzo je dosuđena nesportska greška Nikoliću nad Zekom Ledejom. Pogodio je oba Ledej.

Republika

Foto: Starsport

Džejms Naneli

5. minut - Kaminski postiže vrlo važne poene za Partizan, a potom i dobra odbrana crno-belih, nakon čega je dosuđen faul Bumbiću koji će "napolje" jer mu je to peti. 2/3 je pogodio Kevin Panter nakon tehničke greške dosuđene. Ubrzo će i Kaningem, zamislite, na liniju penala, nakon faula Avramovića. Pogađa oba.

4. minut - Drže Doužer i Naneli Partizan van opasne zone - plejmejker Partizana je pogodio još dva bacanja. Kaningem je istom merom uzvratio sa penala, a potom je usledila i dobra odbrana Vojvodine. Užasna reakcija Koprivice i Pantera koji su zasmetali jedan drugom i dozvolili Nikoliću da vrati Vojvodinu na samo posed razlike.

3. minut - Vojvodina se spustila na -6 nakon zicera Kaningema. Trifunović je na jedvite jade uspeo da izbori dva slobodna bacanja. Odličnu utakmicu igra Ašćerić koji je pogodio za tri poena.

2. minut - Naneli dodaje Ledeju za lake poene. Džejms je definitivno Partizanov faktor "X" večeras. Ledej je napravio faul, a sa penala pogodio Kaningem po prvi put oba puta. Doužer na drugoj strani ne može do poena.

1. minut - Po jedan nerealizovan napad na obe strane na otvaranju poslednj deonice, da bi Kaningem tek pogodio na isteku prvog minuta.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Ne može ni Kaningem da pogodi za tri, a ni Vukčević još jednom. Nikolić nije pogodio na isteku treće deonice, kao ni Panter sa pola terena, pa ostaje +10 za Partizan na kraju treće četvrtine.

9. minut - Džonson je promašio trojku, ali će i dalje biti napad za ekipu Vojvodine. Treći prekršaj je napravio Trifunović, biće BACANJA i za Vojvodinu. Banjac precizan oba puta, a potom nerealizovani napadi na obe strane. Vukčević je promašio trojku.

8. minut - Partizan je izgubio loptu, pa je u kontri fauliran Kaningem koji će NA LINIJU PENALA PONOVO. Amerikanac kao i svaki put do sad - 1/2. Banjac je FAULIRAO Kaminskog i crno-beli imaju najvećih +12 posle pogodaka sa penala.

7. minut - Doužer će na liniju slobodnih bacanja. Siguran oba puta. Džonson je lepim potezima došao do zicera, ali ga promašio. 

6. minut - Ašćerić je poentirao za dva, ali je Naneli sjajnim potezom na drugoj strani to anulirao. Ne predaje se Vojvodina - trojku pogađa Ašćerić.

5. minut - Odlično je Doužer uposlio Kaminskog na ziceru, a Amerikanac odmah potom "pakuje" i trojku za prvu dvocifrenu prednost na meču.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Vojvodina

4. minut - Ledej je promašio čisto zakucavanje nakon ukradene lopte, pa je potom u "vatri" Koprivica napravio četvrtu ličnu. Koliko samo faulova. A evo još jednog - Savićevog četvrtog. Vukčević precizan oba puta sa penala. Ljubičić je poslao izvrsnu loptu za Rakićevića koji je promašio otvorenu trojku, ali je Kaminski napravio treći faul na defanzivnom skoku. Vučetić pogodio oba puta.

3. minut - Vučetić je izvrsno pogodio sa poludistance. Svirana je treća lična Balši Koprivici u napadu. Rakićević nije pogodio težak šut za dva poena, a iz Partizana negoduju na odluku sudija da se dosudi običan faul Bumbiću.Ledej je promašio vrlo težak šut iz okreta.

2. minut - Iz tri prilike za poene nijednom nisu uspeli da se snađu igrači Vojvodine, te su u odbrani napravili faul nad Nanelijem. Amerikanac je posle 2/2 prvi dvocifreni na meču. Vučetić će na liniju penala posle faula Koprivice. Koliko samo slobodnih bacanja je izvedeno. Precizan je oba puta igrač Vojvodine. Dobar pas Nanelija za Koprivicu koji će JOŠ JEDNOM na liniju penala. Pogodio je jedno.

1. minut - Nije prošao lob pas za Koprivicu, ali gubi potom i Vojvodina loptu na drugoj strani. Nakon još jednog neiskorišćenog napada Partizana Anđušić je faulirao Savića na zemlji. 

POLUVREME

 

10. minut - Loš napad Partizana završen je nepreciznim šutem Nanelija, ali se lopta odbila u Ašćerića koji je bio u autu, pa će crno-beli imati novi napad. Ašćerić je faulirao Doužera koji je oba puta pogodio sa penala. Rakićević nije pogodio za tri, Avramović je uhvatio loptu, a Koprivica za kraj poentirao za Partizan za najveću prednost - +7.

9. minut - Džonson je uhvatio ofanzivni skok, ali se spetljao sa loptom i igrao nogom. Jaramaz je ponovo promašio za tri, ali su crno-beli uz malo sreće došli do ofanzivnog skoka, što je u tri poena pretvorio, ko drugi nego - Naneli. Koprivica je faulirao Rakićevića, a igrač Vojvodine pogodio oba puta.

8. minut - Fauliran je Balša Koprivica koji je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Odlična odbrana Partizana naterala je igrače Voše na grešku. Međutim, vrlo loš napad nakon toga rezultirao je ogromnim promašajem Jaramaza za tri. 

7. minut - Spetljao se Koprivica, pa potom Kaningem, a onda i Panter čiji je pas presekao igrač Vojvodine, što je dovelo do lakih poena za "Lale". Smušen period sa nekoliko velikih grešaka na obe strane. Razlika je poen.

6. minut - Izvrsna odbrana Vojvodine - naterali su Ledeja na grešku u koracima. Nisu iskoristili naredni napad, pa je napravljen faul nad Jaramazom koji će na penal. Mnogo se slobodnih bacanja izvodi. Problem za Vojvodinu je treći faul Nikolića. Plejmejker Partizana precizan oba puta. Šteta, vrlo lepa kombinacija Vojvodine završena je tako što je lopta ispala Kaningemu iz ruku. Ogroman promašaj Jaramaza za tri, pa potom još jedan.

Republika

Foto: Starsport

Panter i Nikolić

5. minut - Dugo je trajao napad Partizana koji je završen faulom nad Kaminskim. Amerikanac se nakon toga izborio za još jedan faul nad njim i imaće dva bacanja. Bio je polovičan, a izvrsna kombinacija na drugoj strani i alej-up Nikolića dovodi Vojvodinu u prednost. Evo reakcije iz tajmauta Obradovića. Naneli pogađa za tri, a potom pravi i faul za dva bacanja Kaningema. Amerikanac polovičan sa penala.

4. minut - Izgubili su loptu Novosađani nakon nesporazuma Vučetića i Ljubičića. Vojvodina konstantno igra zonski presing i zadaje probleme crno-belima. Kaminski nije pogodio za tri. U narednom napadu je Avramović načinio drugu ličnu grešku. Savić uz dosta sreće pogađa za tri poena i ponovo je nerešeno.

3. minut - Kaminski se izborio za novi napad, a Panter promašio trojku. Drugi faul je napravio Trifunović, što je zasmetalo klupi Partizana koja smatra da je trebalo dosuditi faul u napadu. Savić je išao na prodor i izborio dva slobodna bacanja, nakon faula Kaminskog. Pogodio je samo jedan penal. Nerešeno je. Naneli pogađa konačno trojku za Partizan.

2. minut - Fenomenalan potez Rakićevića koji je izgradio sebi poziciju i pogodio za tri. Kaminski je izgubio loptu, a Ljubičić promašio za tri u tranziciji,propustio je dobru šansu za vođstvo. Igra se sa velikom energijom na obe strane. Avramović je promašio zicer.

1. minut - Faul je napravio Trifunović u prvom napadu Vojvodine, a potom je Vučetić isto učinio u napadu. Ljubičič pravi drugi timski prekršaj, a Kaminski vrlo lepo zakucava nakon toga.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Ledej je promašio potpuno otvorenu trojku, a nakon faula Doužera Kaningem je bio polovičan sa penala. Kevin Panter je fauliran u poslednjem momentu napada, te je dodao dva poena za Partizan. A na četiri sekunde do kraja uspeo je da pogodi pod faulom Kaningem, potom i sa linije penala. Panter nije uspeo da pogodi sa zvukom sirene. Rezultat na kraju prve deonice je 24:22.

9. minut - Ljubičić je ovog puta bio precizniji za tri, a Doužer uz malo sreće pogodio sa poludistance. Vučetić je promašio trojku, ali je Rakićević na ofanzivnom skoku i ziceru.

8. minut - Ljubičić je promašio šut za tri, a isto je učinio Naneli sa poludistance. Vučetić neprecizan za Vojvodinu, a Džonson pravi faul na Ledeju. Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja.

7. minut - Za dva nije pogodio Ašćerić, uhvatio je Kaminski koji je ušao na teren. Prelepo dodavanje Ljubičića za Banjca koji poentira usamljen ispod koša. Ipak, Trifunović pogađa svoju drugu trojku - odlično je ušao u meč.

6. minut - Odličnu odbranu odigrao je Koprivica na Ašćeriću, te ga izblokirao na šutu za tri. Prvi televizijski tajm-aut je usledio. Jaramaz je fauliran, te je iskoristio oba penala. Nikolić još jednom vrlo rešava situaciju sa Koprivicom i pogađa horog. Loš napad Partizana se završio nepreciznim šutom Koprivice.

5. minut - Dobar intenzitet na početku. Koprivica nije uspeo da primi loptu koja je ukradena, a izvrstan pas je poslao Ašćerić Nikoliću koji zakucava. Jaramaz je sjajno prošao, izbacio usamljenog Pantera koji postiže trojku, svoju prvu.

 

 

4. minut - Banjac je zaradio drugu činu grešku faulom nad Ledejom, a karakterističan horog prošao je Amerikancu u narednom napadu. Na drugoj strani na sličan, vrlo lep, način poentira Nikolić. Čini se da je Ledej ovo shvatio kao međusobni obračun i pogađa pod faulom, a precizan je i sa penala.

3. minut - Panter je uhvatio loptu, promašio trojku, Koprivica je izborio čak dva ofanzivna skoka, a Trifunović pogodio prvu trojku za crno-bele. Međutim, uzvratio je Džonson trojkom na drugoj strani.

2. minut - Ognjen Jaramaz je promašio trojku, a potom i napravio faul. Vojvodina prva dolazi do poena preko Ašćerića, a na isteku drugog minuta za dva pogađa Jaramaz.

1. minut - Koprivica nije pogodio prvi šut na utakmici. Nikolić uzvratio istom merom na drugoj strani. Nikolić je napravio faul na Kevinu Panteru.

POČELA JE UTAKMICA

PRE MEČA

17:50 - Crno-beli će biti oslabljeni na ovom meču neigranjem Alena Smailagića.

Košarkaši Partizana i Vojvodine sastaće se od 21.00 časova u polufinalu Kupa "Radivoja Koraća" u Nišu.

https://www.republika.rs/pretraga-vesti?search_parameter=Kup+Radivoja+Kora%C4%87a

Crno-beli ulaze u ovaj susret nakon dominantne partije i pobede u četvrtfinalu protiv Hercegovca iz Gajdobre rezultatom 92:67, dok su "lale" napravile pravu senzaciju eliminisavši Megu rezultatom 100:92.

Bolji iz ovog duela odmeriće snagu u finalu sa Crvenom zvezdom, koja je u prvom polufinalu savladala Čačak 94 rezultatom 87:52.

Podsetimo, Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, sudbonosno je vezan za grad Niš i tamošnju dvoranu Čair. Naime, prvi trofej u prebogatoj karijeri osvojio je upravo u Nišu i pitanju je bio tadašnji Kup SFR Jugoslavije. 

Zbog toga, za Željka Obradovića igranje za trofej u Nišu ima posebnu težinu, jer bi kao trener Partizana mogao da ponovi istoriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading