ZVEZDA SE LAKO PLASIRALA U FINALE KUPA: Borac 94 nije mogao do još jednog iznenađenja!

Autor:

Sport

16.02.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa "Radivoja Koraća" nakon što su savladali ekipu Čačka 94 rezultatom 87:52.

ZVEZDA SE LAKO PLASIRALA U FINALE KUPA: Borac 94 nije mogao do još jednog iznenađenja!

Foto: KK Crvena zvezda

Nemanja Nedović protiv Borca 94

KK CRVENA ZVEZDA - KK ČAČAK 94 87:52

(15:15, 20:8, 29:14, 23:15)

 

 

Nije uopšte bilo lako crveno-belima na startu kao što rezultat to govori. Izuzetno čvrsto ušlo se u meč, gde je Čačak čak i vodio većim delom prve deonice.

Crveno-beli su pravili grešku za greškom, promašivali otvorene šuteve za tri, dok su Čačani to koristili pre svih preko Pulijama da steknu vođstvo, što je nateralo Sferopulosa
da vrlo brzo zatraži prvi tajmaut na meču.

U nedostatku rešenja u napadu, iskočio je, ko drugi nego - Miloš Teodosić. Odmah po ulasku u igru potegao je za tri i pogodio, a potom i nekoliko puta vrlo lepo razigrao saigrače. Uhvatili su crveno-beli sa njim i Mitrovićem, koji je dva puta za redom imao 2+1, ritam i konačno stekli osetniju prednost u drugom delu druge četvrtine. Potom su se pojavili u samom finišu prvog poluvremena Jago i Davidovac koji su, nakon pregršt promašaja, konačno bili precizni za tri i odveli Zvezdu na +12 pred odlazak na pauzu.

Republika

Foto: Kss.rs

Jago dos Santos

U drugom poluvremenu igra Čačka se totalno slomila, te je ceo drugi deo prošao u znaku samo jednog tima. Davidovac se razigrao, Nedović pogađao teške trojke, te su crveno-beli vrlo brzo otišli na +20, što nisu ispuštali do kraja meča. Odličan nastup u prvoj deonici bio je limit Borca 94 koji je na poslednju pauzu otišao sa minusom od 27 poena. Mitrović i Ilić su se razigrali, više šanse su dobili igrači koji su obično u drugom planu, a to su iskoristili na odličan način. Ipak, najupečatljiviji deo utakmice dogodio se pred sam istek iste, kada je prve poene u crveno-belom dresu upisao mladi Andrej Kostić na poptuno oduševljenje svih prisutnih u hali.

Zabeležio je sedam poena i odličnu blokadu, a svaki njegov potez publika je ispratila gromoglasnim aplauzima. Na isteku meča pogodio je i junior Borca - Jakov Tatić, te se sa najlepšom slikom završio prvi polufinalni meč Kupa "Radivoja Koraća".

 

 

Najefikasniji akter meča bio je Luka Mitrović sa 15, dok ga je pratio Dalibor Ilić sa 13 poena. U Borcu se najviše istaka Lakić sa 11 poena.

Protivnika u finalu Crvena zvezda će saznati večeras kada se završi drugi polufinalni meč između Partizana i Vojvodine.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

10. minut - Nesportski faul je napravljen nad Kostićem koji je pogodio oba penala, a potom beleži izvrsnu blokadu na drugoj strani! Ipak, Borac pogađa nakon ofanzivnog skoka, a Kostić ne može da pogodi za tri. Poslednje poene na meču postiže junior Jakov Tatić. Divni kadrovi na kraju - Srbija ne mora da brine za budućnost.

9. minut - Isteklo je vreme za napad Čačka 94, ali je i Zvezda na drugoj strani izgubila loptu.

8. minut - A, oduševljenje je dostiglo maksimum nakon što je mladi igrač Zvezde pogodio i trojku nakon toga! Ilić odmah nakon toga takođe pogađa za tri. Izvrsno šutira Zvezda.

 

 

7. minut - Biće još slobodnih bacanja - Kostić je načinio faul. Pulijam je pogodio 1/2. Kostić je promašio šut za tri poena, za sad mu debi prolazi neslavno. Dodić nije pogodio za tri na drugoj strani, a Kostić konačno poentira na ziceru na opšte oduševljenje prisutne publike.

6. minut - Evo i trojke Stefana Lazarevića za +32, a na drugoj strani istom merom uzvraća Pešaković. Ilić je promašio trojku, Mitrović uhvatio loptu i izborio bacanja, te pogodio jedno od dva.

5. minut - Kostić je napravio grešku u koracima po prvom kontaktu sa loptom. Evo konačno trojke Čačka preko Stajčića, a Kostić na isti način gubi još jednu loptu. Dva slobodna bacanja imaće Stajčić posle faula Mitrovića. Pogodio je oba.

4. minut - Evo prilike i za mladog Andreja Kostića da debituje u crveno-belom dresu. Sferopulos ga je poslao na teren. Mitrović je poslao dodavanje za Ilića, a on beleži još jedno odlično zakucavanje. Odlično zakucavanje za Dodića na drugoj strani.

 

 

3. minut - Litvanac ne može da pogodi još jednom sa linije 6,75, kao ni Lazarević odmah nakon toga. Jago je napravio faul nedugo nakon toga. Mitrović je prelepo pročitao namere Lakića, presekao dodavanje, a potom zakucao u kontri na dodavanje Jaga.

2. minut - Hanga ovog puta nije pogodio, ali se lopta izuzetno namestila Daliboru Iliću koji beleži fenomenalno zakucavanje. Potom je uhvatio ofanzivni skok nakon promašaja Gedraitisa.

1. minut - Adam Hanga pogađa step-bek trojku kao kap na isteku prvog minuta.

 

 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Grojić nije pogodio za dva, ali sa druge strane jeste Lazarević na ziceru. Na isteku treće četvrtine Pantić je pogodio dva penala i sa rezultatom 64:37 se ide na poslednju pauzu.

9. minut - Luka Mitrović nije pogodio za dva, ali su sudije naknadno dosudile faul. Pogodio je oba puta sa penala, vrlo dobra njegova partija. Pantiću je pobegla lopta iz ruku u aut, pa je napad za Zvezdu. Nekako se snašla Zvezda i Mitrović je u poslednjoj sekundi poentirao na dodavanje Ilića.

8. minut - Vrlo lep napad Čačka koji je završen poenima Lakića, a Hanga sa druge strane pogađa svoju prvu trojku. Pantić se vrlo lepo snašao na drugoj strani pored Mitrovića i pogodio uz faul, ali je promašio dodatno bacanje. Nedović ovog puta neprecizan sa linije 6,75.

7. minut - Hanga je probao alej-up za Nedovića, ali je prodao loptu. Čačak 94 nije dobro napao jednom, pa i drugi put, a to je iskoristio Dalibor Ilić i fenomenalno zakucao na drugoj strani za +24.

6. minut - Nedović je sada promašio čitav koš, pa je Bolomboj napravio faul u napadu. Ipak je Davidovac završio na liniji penala odakle je precizan oba puta. Odlična njegova rola na meču. Pešaković pogađa vrlo lep flouter.

5. minut - Zvezda je definitivno našla svoj ritam u šutu, pošto je Gedraitis pogodio svoju prvu trojku, ukupno osmu. Pešaković je iznudio faul Nedovića u poslednjoj sekundi napada, ali nije pogodio nijedno slobodno bacanje.

4. minut - Davidovac je promašio trojku, a Pešaković divno poslao Lakića na zicer. Nedović pogađa još jednu trojku na dodavanje Jaga, a Lakić fenomenalno uzvraća istom merom.

 

 

3. minut - Pulijam ne uspeva da pogodi preko Bolomboja, a faul pravi Stefan Lakić. Nemanja Nedović pogađa vrlo tešku trojku iz driblinga i Zvezda ima +19. Vrlo loše je ušao Čačak 94 u drugo poluvreme.

2. minut - Gašić na drugoj strani sa linije penala polovičan, a Nedović pogađa uz faul u narednom napadu, međutim, ne realizuje slobodno bacanje. Crveno-beli su izborili dva napada nakon toga, ali je Jago zabeležio četvrtu timsku izgubljenu loptu.

1. minut - Dejan Davidovac pogađa još jednu trojku po početku drugog poluvremena. Lakić nije uspeo da vrati na drugoj strani. Bolomboj je izgradio odličnu poziciju nakon vrlo lepog napada i imaće dva slobodna bacanja. Pogodio je oba.

POLUVREME

 

 

10. minut - Lazarević je ukrao loptu nakon ofanzivnog skoka Čačka 94. Davidovac je pocepao mrežicu i crveno-beli vezuju dve trojke, te prvi put odlaze na dvocifrenu prednost. Faul u napadu su napravili Čačani, a Lazarević je u poslednjem napadu promašio šut za tri, te rezultat na poluvremenu glasi 35:23.

9. minut - Miloš Stajčić je poslao na liniju penala Jaga, a Brazilac odatle ne greši. Pulijam još jednom izvrsno prolazi, ali ovog puta ne poentira i lopta se od njega odbija u aut. Gedraitis se demarkirao, ali ne mogu crveno-beli nikako da pogode trojku. Pulijam je promašio još jedan šut, a Zvezda na isteku pretposlednjeg minuta konačno došla do trojke preko Dos Santosa! Njegova serija 5:0.

8. minut - Gašić je iz teške pozicije umalo pogodio, izašla je lopta iz obruča. Bolomboj je od svih igrača uzeo šut i takođe promašio. Vrlo loše šutira Zvezda za tri poena. Pulijam je morao da zastane u prodoru, izbio je loptu u aut Lazarević. Čačak je crpeo napad do kraja, a potom je Grojić promašio šut za tri.

7. minut - Lazić je jedva uspeo da doda loptu do Jaga koji je potom promašio trojku sa osam metara, ali je Davidovac nakon ofanzivnog skoka izborio slobodna bacanja, te pogodio oba.

 

 

6. minut - Bolomboj je uhvatio svoj promašaj, zaleteo se na zakucavanje, ali napravio korake, te izgubio loptu. Divan napad Čačka nije na žalost završen sa poenima sa linije 6,75. Lazić je promašio svoju četvrtu trojku, ali je nakon ofanzivnog skoka Jago poentirao prvi put na meču.

5. minut - Fenomenalan je Pulijan i još jednom vrlo lepo naslanja loptu na tablu! Sa druge strane Lazić promašuje treću trojku, što potom čini i Hanga. Izvrsno se snalaze košarkaški Čačka 94 i poentiraju posle atraktivne akcije za nerešen rezultat.

4. minut - Mitrović potom igra izvrsnu odbranu, ali je napad i dalje za Čačak. Lakić nije pogodio daleku trojku. Prvo je lopta pobegla Teodosiću u napadu, da bi je potom Hanga izgubio, a Teo je potom napravio faul kako bi sprečio kontru. Grojić nije pogodio trojku, pa su to iskoristili Lazić i Mitrović koji upisuje već osmi poen.

 

 

3. minut - Lazić je imao još jednu priliku za tri, ali ponovo je bio neprecizan. Ponovo Čačak gubi loptu zbog Dodića, ovog puta je napravio faul u napadu. Kombinacija Teodosić-Mitrović ponovo donosi crveno-belima 2+1! Luka je ponovo precizan sa penala. 

2. minut - Lopta je izašla iz koša na Lazićevom šutu za tri. Izgubio je loptu Borac u napadu, pa je Pešaković napravio jak faul na kapitenu Zvezde. Luka Mitrović je pogodio pod faulom i imaće priliku da upiše još poen sa linije penala, gde je precizan. Čačak je izgubio loptu nakon što je aut liniju nagazio Dodić.

1. minut - Pešaković vrlo lepo poentira iz driblinga na otvaranju druge deonice, a Zvezda gubi loptu na drugoj strani. Efektan pogodak Lakića pored Ilića na drugoj strani!

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Hanga lepo ide do kraja i poentira iz prodora. Pulijam je promašio flouter, poslednji napad je za Zvezdu. Kakav potez Miloša Teodosića za kraj! Fenomenalna asistencija za Dalibora Ilića i rezultat posle prcve četvrtine je nerešen.

 

 

9. minut - Miloš Teodosić diže trojku odmah i odmah pogađa! Kakav prodor Pulijama preko Luke Mitrovića na drugoj strani!

8. minut - Odličan prodor i polaganje Pulijama. Hanga je napao Dumića i primorao ga na ličnu grešku. Mađar nije precizan sa linije penala prvi, ali jeste drugi put. Na terenu je Miloš Teodosić prvi put u Kupu. Brze ruke Ilića, umalo je uhvatio loptu, ali je potom napravio jeftin faul i poslao na liniju penala Dumića koji je na 2/2.

7. minut - Hanga je promašio trojku, Zvezda je uhvatila ofanzivni skok, ali nije uspela da profitira iz toga nakon promašaja Jaga. Lakić vrlo elegantno napada i poentira preko Brazilca. Na drugoj strani fenomenalno zakucavanje Ilića na dodavanje Jaga.

6. minut - Bolomboj je uhvatio defanzivni skok, pa ga je faulirao Lakić. Gedraitis precizan dva puta sa linije penala. Faul od lopte je napravio Adam Hanga. Isteklo je vreme za napad Čačka 94. 

5. minut - Gedraitis promašuje još jednu trojku, a Gašić na drugoj strani pogađa pod faulom posle dva ofanzivna skoka. Sferopulos mora da traži tajm-aut odmah. Pogodio je Gašić dodatno bacanje. Igrala se akcija za Nedovića koji je fauliran. Jago je šutirao za tri, a Bolomboj nakon toga povukao mrežicu, pa je sudija dodelio loptu Čačku.

 

 

4. minut - Fenomenalna asistencija Pulijama za zakucavanje Dodića i prvo vođstvo Čačka. Jago je promašio flouter na drugoj strani, Zvezda nema ritam. Pulijama je izblokirao sjajni Bolomboj, pa je Gašić napravio faul u napadu odmah posle ofanzivnog skoka.

3. minut - Popravio je promašaj Grojića Dodić za prve poene Čačka. Davidovac je promašio otvorenu trojku. Pulijam je poslao vrlo neprecizan pas, ali će napad biti i dalje za Čačak.

2. minut - Odlična odbrana Gedraitisa na Grojiću i izgubljena lopta Čačka. Loš napad Zvezde na drugoj strani i Nedović promašuje za tri, a potom pravi faul na Gašiću.

1. minut - Dve izgubljene lopte na obe strane, a potom trojka Nedovića kao kap.

 

 

POČEO JE MEČ

STARTNE PETORKE:

Crvena zvezda - Davidovac, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Jago.

Čačak 94 - Gašić, Dodić, Pulijam, Grojić, Lakić.

PRE UTAKMICE

16:45 - Meč počinje za 15 minuta.

16:40 - Zvezda će biti jača za Miloša Teodosića koji se nalazi u protokolu za ovaj meč!

16:20 - Podsetimo, pobednik ovog duela u finalu će ukrstiti koplja sa boljim iz drugog polufinala Partizan - Vojvodina koji počinje od 20 časova.

UVOD

Nakon ogromnog podviga u prošlom kolu kada su izbacili sugrađane, ekipu Borca, Čačak 94 sada mora da se bori za finale sa mnogo jačim timom. S druge strane, Crvena zvezda je uz dosta muke slavila protiv FMP-a u duelu koji je bio neizvestan do samog kraja.

Najbolji pojedinac na tom meču bio je Nemanja Nedović koji je pred ovaj meč nahvalio protivničku ekipu.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com

Nedović protiv FMP

- Gledao sam momke iz Čačka 94, igrali su sjajno. To je Kup, sve je moguće. Videli smo i sami na slučaju Borca. Mi smo svesni naših kvaliteta i nastavljamo dalje. Ne želimo da potcenjujemo nikoga. Idemo maksimalno spremno da izborimo finale - poručio je Nemanja Nedović.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos ni dan pred polufinale nije mogao da kaže da li će u timu biti Miloš Teodosić i Branko Lazić:

- Ne znamo šta će biti, gledaćemo dan po dan i pratićemo njihov status.

Sa druge strane, igrač Čačka Filip Dumić zna da treba mnogo "kockica" da se poklopi ne bi li napravili još jedan podvig.

- Mi se nadamo da odigramo koliko znamo, pa za koliko to bude dovoljno. Voleo bih za pobedu. Zvezda je ozbiljna, evroligaška ekipa, teško da možemo da pobedimo, ali se nadam da ćemo odigrati dobro. Treba Zvezdi da bude loš dan, mnogo toga treba da se poklopi protiv njih. Na nama je da uživamo, pogotovo na mladim igračima - rekao je jedan od najiskusnijih iz ekipe Čačka 94 Filip Dumić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading