LUKA PREOKRETOM UNIŠTIO VIZARDSE! Dončić može do MVP PRIZNANJA!

Autor:

Sport

13.02.2024

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački košarkaš stigao do desetog tripl-dabla ove sezone.

LUKA PREOKRETOM UNIŠTIO VIZARDSE! Dončić može do MVP PRIZNANJA!

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić i Redži Bulok

Slovenački košarkaš Luka Dončić je ponovo demonstrirao svoj talenat i srčanost, ostvarivši deseti tripl-dabl sezone uprkos povredi tokom utakmice Dalasa protiv Vizardsa.

Dončić je završio utakmicu sa 26 poena, 15 asistencija i 11 skokova, dok je propustio pet minuta igre nakon što je primio udarac i morao da napusti teren radi medicinske pomoći. Ipak, kada se vratio u igru, uspeo je da preokrene rezultat u korist Maveriksa, postigavši šest vezanih poena i pomažući ekipi da ostvari pobedu rezultatom 112:104.

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić


Pored Dončića, važan doprinos pobedi dao je i Kajri Irving sa 26 poena, dok je Daniel Gaford, koji je nedavno stigao u Maverikse iz Vizardsa, postigao 16 poena i imao 17 skokova, izjednačivši svoj lični rekord.

Sa druge strane, Deni Avdija je postigao 25 poena, izjednačivši svoj karijerni rekord, dok je Kajl Kuzma dodao 23 poena za Vizardse, koji su doživeli sedmi uzastopni poraz.

Prvo poluvreme je bilo veoma uzbudljivo, sa 15 promena vođstva, a Vizardsi su na poluvreme otišli sa prednošću od 58-51. Kuzma je postigao 16 poena, dok je Avdija dodao 14 poena uz sjajan procenat šuta. Gaford je takođe bio uključen sa sedam poena, 14 skokova i tri blokade tokom prvog poluvremena. Ipak, to nije bilo dovoljno da spreče Luku i Irvinga da se vrate u utakmicu i preokrenu na kraju. 

Maveriksi su uspeli da ostvare pobedu uprkos činjenici da su igrali bez povređenog centra Dereka Lajvlija II i povređenog beka Dantea Exuma. Ipak, tim je uspeo da se izbori sa izazovima i zabeleži petu uzastopnu pobedu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading