PARTIZAN ISKALIO BES NA IGOKEI! PLUS 46 za crno-bele! Ponjitka DOMINIRAO!

Autor:

Sport

11.02.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastična igra izabranika Željka Obradovića.

PARTIZAN ISKALIO BES NA IGOKEI! PLUS 46 za crno-bele! Ponjitka DOMINIRAO!

Foto: printscreen/x.com

Igokea - Partizan
 52:98
(21:23; 12:25; 10:24; 9:26 )
 

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu na gostovanju u Laktašima rezultatom 98:52 u okviru 20. kola AdmiralBet ABA lige, i tako prekinuli crnu seriju od pet pobeda. 

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Mateuš Ponjitka sa 16 poena.

U Igokei se najviše istakao Edin Atić sa tek 10 poena.

Foto: printscreen/x.com

Zek Ledej

Dobro su otvorili meč igrači Partizana. Sa velikom podrškom sa tribina, pokazali su da mogu da se nose sa pritiskom usled loših partija. Raduje grobare to što je odmah na startu utakmice Bruno Kaboklo podsetio zašto je bio miljenik navijača po svom dolasku.

Samo u prvom delu uspeo je da ubaci devet poena, ali je zbog uobičajenog problema sa faulovima bio prinuđen da napusti igru. 

Tamo gde je stao u prvom, nastavio je Partizan u drugom delu igre. Balša Koprivica je sa nekoliko dobrih poteza podsetio Željka Obradovića da mora ozbiljnije da ga uzima u obzir na evropskoj pozornici. Negde na tri minuta pre poluvremena, uspeli su crno-beli da se odvoje na 11 razlike i tako steknu ozbiljan zalog pre pauze. Igokea je rano upala u problem sa faulovima, a Milosavljević je nepotrebno teškim faulom u smiraj četvrtine nad Ledejem zaradio i tehničku, tako da je već tada delovalo da tim iz Laktaša danas neće moći da parira Partizanu. 

Nastavili su u drugom delu da melju izabranici Željka Obradovića. Partizan je rešetao iz svih pozicija, a vratio se  i Mateuš Ponjitka, koji je podsetio na sebe iz nekih srećnijih dana. Imao je 2/2 za tri poena, a najbitnije je bilo samopouzdanje koje mu je nedostajalo većem delu sezone. Svi igrači bili su uključeni u igru, a Partizan je na pravi način pokazao da može da se izvuče iz "kanala". 

Nije ostalo mnogo posla da se odradi za kraj. Partizan je sigurno očuvao prednost i na kraju slavio. 

Partizan je sada četvrtoplasiran, dok Igokea ostaje šesta. 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Četvrta četvrtina:

Nije imala Igokea šanse, tako da je sve ostalo mirno do samog kraja. Prevelika je bila razlika da bi tim iz Laktaša imao čemu da se nada. Ponjitka je nastavio tamo gde je stao, a pridružio mu se i Bruno Kaboklo. Na kraju je po običaju napustio igru zbog pete lične greške, ali sa 14 poena, najavio je bolje dane. 

Balša Koprivicaa je biio na pragu dabl-dabla, dok je kapiten Panter delio lopte i zabeležio 6 asistencija. 

Treća četvrtina:

Tamo gde su stali u prvom, nastavili su košarkaši Partizana u drugom poluvremenu. Parni valjak nije prestajao da melje, a krasio ih je šut sa distance, što je u mnogome podsetilo na ekipu iz prošle sezone. Koprivica je dominirao, priključio se i Mateuš Ponitka, koji je bio veliki upitnik u većem delu sezone. Poljak je čak pogodio i oba šuta za tri poena, što mu je bio veliki minus do sada. Izgleda da mu se samopozdanje polako vraća. 

Veliki bonus na ovoj utakmici je i Pi Džej Doužer. Nalazio se u velikom "kanalu" u prethodnih par mečeva, ali sa 11 poena za sada, deluje da se konačno vraća. 

Sada su crno-beli na velikih +29 i očekuje ih mirno privođenje meča kraju. 

Druga četvrtina:

Crno-beli su preuzeli primat u drugoj četvrtini, iako je udarna igla prvog dela, Kaboklo, zaradila treći faul, i zato morala napolje. Ipak loptu je na kratko preuzeo Zek Ledej, a potom su se poenterski priključili Koprivica i Naneli.

Ono što može da raduje grobare je dobar protok lopte i pregršt asistencia. Panter ih za sada ima četiri, a Naneli zaostaje malo sa tri. Još jedna dobra vest je prilično solidna igra Balše Koprivice, koji se sve više u poslednje vreme preporučuje Željku Obradović kao igrač za evropsku pozornicu.

Negde na tri minuta do kraja Partizan je otišao na velikih +11, i tako dobro i sigurno zatvorio četvrtinu. Pred kraj je Igokea upala u problem sa faulovima, tako da je Milosavljević već dobio četvrtu ličnu grešku, nepotrebnim faulom nad Ledejem u smiraj poluvremena, zbog čega je zaradio i tehničku. Partizan je zategao odbranu i upravo njome došao do velikih +15.

Prva četvrtina:

Partizan je utakmicu otvorio vezanim poenima Bruna Kabokla, čija se kriza u formi odrazila ne rezultate crno-belih. Upravo je Brazilac nosio Partizan u početku prvog poluvremena sa devet poena. Ipak, ponovo je ušao u problem sa ličnim greškama pred kraj. Igokea je taman delovala kao da će popustiti, ali je onda Milosavljević trojkom uz zvuk sirene ozvaničio završetak prve četvrtine i spustio razliku na dva poena. 

 

 

Postave: 

Partizan - Kevin Panter; Bruno Kaboklo; Zek Ledej; Mateuš Ponitka; Ognjen Jaramaz
Igokea - Edin Atić; Marko Jeremić; Marko Jošilo; Nikola Marić; Ognjen Stanković

Uvod:

Košarkaši Partizana gostuju Igokei od 17.00 časova u okviru 20. kola AdmiralBet ABA lige. 

Crno-beli će na ovom meču biti oslabljeni izostancima Frenka Kaminskog, Alekse Avramovića, Alena Smailagića i Uroša Trifunovića. 

Izabranici Željka Obradovića se nalaze u katastrofalnoj formi u možda najgorem trenutku. Upali su u niz od pet poraza u svim takmičenjima, a potera za Zvezdom u šampionatu Jadrana je praktično izgubljena. 

Ipak, crno-beli imaju apsolutni imperativ pobede, a s obzirom da bitka za plej-of Evrolige još nije gotova, meč u Laktašima je dobra prilika da se Partizan vrati na pobednički kolosek pred bitku za prvi trofej u sezoni u Nišu.

Foto: Starsport

Željko Obradović

Povodom utakmice s timom koji je pobedio crno-bele u prvom ovosezonskom meču (91:89), svoje mišljenje je dao šef stručnog štaba Partizana.

- Pred nama je utakmica u kojoj kako znamo i umemo moramo dati sve od sebe da prekinemo seriju poraza. Igokea je iskusna ekipa koja nas je pobedila u Beogradu i sigurno je da će iskoristiti svaku priliku da to uradi je sutra. Naša obaveza je da im to ne dozvolimo - naveo je Željko. 

Trener Igokee, Vladimir Jovanović, takođe je govorio o sutrašnjoj utakmici.

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe o kojoj ne treba puno trošiti reči, prava evroligaška ekipa, jedna od dve najbolje u AdmiralBet ABA ligi. Trenutno su u seriji nekih poraza, ali i pored toga vidi se u njihovoj igri ideja, znaju šta hoće. Neke utakmice su nesrećno izgubili i sigurno je da će biti motivisani da na našem terenu prekinu taj negativni niz - rekao je nekadašnji trener Zvezde. 

Partizan je trenutno četvrtoplasirana ekipa AdmiralBet ABA lige sa skorom 13-6, dok je Igokea šesta sa učinkom 11-8. 

Meč će se prenositi na programu Arena Sport 1 Premium. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading