DOMINACIJA MEGINIH KOŠARKAŠA: Čak trojica upisala dabl-dabl u pobedi nad Mornarom!

Autor: P. Z.

Sport

11.02.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barani nisu znali šta ih je snašlo.

DOMINACIJA MEGINIH KOŠARKAŠA: Čak trojica upisala dabl-dabl u pobedi nad Mornarom!

Foto: Starsport

Nikola Đurišić

Košarkaši Mege savladali su kao domaćini Mornar iz Bara u 20. kolu AdmiralBet ABA lige. Meč u hali "Ranko Žeravica" igran je pred 1.000 gledalaca, a završen je trijumfom srpskog tima rezultatom 101:87 (26:27, 24:21, 22:17, 29:22).

Koliko su puleni Marka Baraća igrali raznovrsno, ilustruje činjenica da su čak šestorica košarkaša bili dvocifreni na kraju meča, a od toga su trojica uspeli da ostvare dabl-dabl učinak.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Uroš Plavšić sa 18 poena, kojima je pridodao i osam skokova, a mladi Nikola Đurišić je imao po 12 poena i asistencija. Verovatno najbolji u redovima Mege bio je Stefan Miljenović koji je koketirao sa tripl-dablom, ali je on na kraju izostao, jer je meč završio sa 16 poena, deset skokova i sedam asistencija, uz tri ukradene lopte.

Osim njih trojice, dvocifreni u ekipi Mege bili su još Andrija Jelavić i Omerčan Iljasoglu sa po 13 koševa, odnosno Petar Kovačević koji je ubacio deset.

Na drugoj strani, najraspoloženiji u poraženom taboru bio je Markus Veders sa 29 poena i 12 uhvaćenih lopti. Pored njega, dvocifrena su bila još dva Amerikanca. U pitanju su Tavijan Dan-Martin i Dvajt Marej Džunior. Prvi je postigao 18, a drugi 13 poena.

Posle ove utakmice, Mega zauzima sedmu poziciju na tabeli sa polovičnim učinkom (10-10), dok je Mornar zakucan za dno sa četiri pobede i 16 poraza.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading