KAKO JE VILDOZA PROŠLE SEZONE SAM POBEDIO ŽALGIRIS: Navijači Zvezde DOBRO pamte ovaj meč! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.02.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaće upamćen po tom performansu.

KAKO JE VILDOZA PROŠLE SEZONE SAM POBEDIO ŽALGIRIS: Navijači Zvezde DOBRO pamte ovaj meč! (VIDEO)

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20 časova dočekuju ekipu Žalgirisa, u utakmici 26. kola Evrolige. Ovo je potencijalni "poslednji voz" crveno-belima koji mogu da uhvate kada je u pitanju plasman u plej-in takmičenja, a prošle sezone je duel sa litvanskim timom bio jedan od najupečatljivijih kada je u pitanju evroligaška kampanja.

Tada je Žalgiris bolje otvorio susret u Beogradu. Litvanska ekipa je konstantno bila u prednosti, crveno-beli nikako nisu mogli da uspostave svoj prepoznatljiv ritam. Ulaskom Nemanje Nedovića sredinom prve deonice sve je počelo da se menja. Na poluvremenu gosti iz Kanusa imali su minimalnu prednost – 36:37.

Mučili su se crveno-beli i na startu treće četvrtine, u jednom delu ovog perioda igre Litvanci su ponovo uspeli da odu na činilo se velikih devet poena viška (54:45). I ponovo je Zvezda imala snage da se vrati u meč, pa je pred ulazak u poslednjih deset minuta imala “samo” dva poena zaostatka (58:56). 

A u poslednjem kvartalu šou Luke Vildoze!

Argentinac je u 36 minutu susreta pogodio težak šut uz zvuk sirene, a onda je ukrao loptu i rutinski položio, kada je Pionir apsolutno "proključao". Bio je fatalan udarac za goste iz Kaunasa i meč završio sa 27 poena. U samom finišu Zvezda je bila pribranija, ponovo je Vildoza briljirao. Luka je bio priseban sa linije sa slobodna bacanja i tako doneo crveno-belima sedmu pobedu u Evroligi.

Ovoga puta, ulogu Luke Vildoze moraće da dobije neko drugi. Da li možda Smart, Nedović, Jago, ili pak neko drugi - ostaje da vidimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading