BJELICA I PETKOVIĆ IMAJU KRATAK FITILJ: Košarkaš i fudbaler i pre međusobnog sukoba ulazili u probleme jer im pukne film

Autor:

Sport

08.02.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja zbog "razmimoilaženja mišljenja", dva puta napuštao klub, i Partizan i Crvenu zvezdu. Petković ucenjiva crveno-bele, pa im se vraćao.

BJELICA I PETKOVIĆ IMAJU KRATAK FITILJ: Košarkaš i fudbaler i pre međusobnog sukoba ulazili u probleme jer im pukne film

Foto: Starsport

Nikola Petković pretio je Nemanji Bjelici makazama na dečijem rođendanu i zbog toga je protiv bivšeg fudbalera brojnih klubova, pa i Crvene zvezde, podneta krivična prijava. On je tim povodom saslužan, a svoj iskaz pred tužiocem će sutra dati i iskusni košarkaš.

Povod za skandal tokom kojeg je prećeno hladnim oružjem, ali i izrečene gnusne uvrede, navodno je preljuba, samo što zaraćene strane ne mogu da se dogovore čija. Prvo se pojavila informacija da je navodno Petković imao nešto sa Bjeličinom suprugom Mirjanom, dok je fudbaler trvrdio da je Nemanja taj koji je varao suprugu i to sa njihovom kumom Majom Lešić, inače suprugom košarkaša Save Lešića.

Ako je nešto od ovoga tačno možda je lakše razumeti zašto su sukobljeni sportisti planuli. Međutim, njima nije prvi put da im pukne film i da zbog toga dođu u neprilike. I sam Petković je kao jedan od "grehova" košarkaša naveo da je partizanovac koji je igrao za Zvezdu, a to argumentuje činjenicom da je Nemanja bio u mlađim kategorijama crno-belih. Međutim, ni tamo mu nisu cvetale ruže zbog impulsivnosti, doduše veće njegovog oca, pa je napustio crno-bele. O tome je jednom prilikom govorio tadašnji trener Partizana Duško Vujošević.

Foto: Starsport

Duško Vujošević

- Bjelica je igrao u mlađim kategorijama Partizana. Otac je ušao u konflikt sa jednim od trenera koji je forsirao nekog drugog igrača, sa Kimetom Bogojeviće, Vladom Jovanovićem, koji mu je bio komšija. Vlada je pokušavao da ga upristoji, zbog čega je napravio incident na jednoj utakmici i otišao iz Partizana. A bio je jedan od klinaca koji su dolazili na red - rekao je Vujošević.

Još je svežiji primer rastanka sa Zvezdom. Tadašnji trener Duško Ivanović bio je poznat po zahtevnim treninzima, roviti povratnik Bjelica nije bio dovoljno fizički spreman, te je postalo jasno da iskusni košarkaš neće biti u prvom planu. Zbog toga je došlo do neočekivanog sukoba na relaciji između njega i trenera, pa je i do prekida saradnje.

S druge strane, Petković je impulsivno reagovao dok je bio u Zvezdi. On je za crveno-bele odigrao ukupno 38 utakmica u dva mandata, a problem je nastao zbog dugovanja u iznosu od 100.000 evra pa je pokrenuo menicu u nameri da uceni klub i tadašnju upravo. U tome je uspeo jer je dogovoren reprogram, uz delimično oprost duga, pa se čak i vratio na Marakanu.

Foto: Starsport

Nikola Petković

- Uvek ću biti spreman da razgovaram sa Zvezdom, ali ne garantujem da bismo se i dogovorili. Niko me sa Marakane nije zvao i sada ne bih o tome razgovarao. Oprostio sam Zvezdi 60.000 evra, ali je i pored toga ostalo još novca koji sam zaradio, a nisam dobio. Uprava me je zavlačila, obećavali su pare u julu, pa u avgustu, a kada sam video da od toga nema ništa pustio sam menicu - rekao je 2012. Petković nakon što je napustio crveno-bele i otišao u Hapoel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading