PARTIZANU PRETI ISPADANJE IZ JADRANSKE LIGE RANIJE? Zvezdaši TRLJAJU ruke!

Autor:

Sport

06.02.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su na deobi treće pozicije sa Cedevita Olimpijom.

PARTIZANU PRETI ISPADANJE IZ JADRANSKE LIGE RANIJE? Zvezdaši TRLJAJU ruke!

Foto: Starsport

Jeste Crvena zvezda doživela katastrofu u Morači ubedljivim porazom od Budućnosti, ali umesto da to iskoriste i pokušaju u finišu sezone u Jadranskoj ligi da priđu vrhu tabele, košarkaši Partizana su pružili možda i najlošiju partiju ove sezone i upisali poraz od Splita pred domaćim navijačima.

Na prvu loptu, mnogi će reći da se već znalo nakon večitog derbija da će crveno-beli imati prednost domaćeg terena protiv Partizana u finalu plej-ofa, međutim, situacija sada može biti mnogo kompleksnija od toga.

Naime, nakon poraza od Splićana, crno-beli se nalaze na deobi treće pozicije AdmiralBet ABA lige zajedno sa Cedevita Olimpijom sa učinkom od 13 pobeda i šest poraza. Nakon podviga protiv Zvezde, Budućnost je zauzela drugo mesto sa pobedom više u odnosu na dva pomenuta kluba.

Ono što bi moglo da učini stvari još gorim po Partizan, jeste to da, ukoliko dozvole sebi još jednu grešku u regionalnoj ligi, vrlo lako može da se dogodi da se nađu na četvrtoj poziciji. A to može da se desi, naročito ako se uzme u obzir da su im ostali dueli protiv tri tima koja su ih savladala u dosadašnjem toku sezone: Igokea, Cedevita Olimpija i Zadar, a na sve to očekuje ih i gostovanje Budućnosti. 

Ukoliko dođe do toga, to bi značilo da će izabranici Željka Obradovića na megdan večitom rivalu već u polufinalu regionalne lige i to bez prednosti domaćeg terena. Poznato je da Zvezda predstavlja najveću pretnju Partizanu do trona AdmiralBet ABA lige i koliko domaći teren znači u ovom takmičenju, te bi potencijalni susret u polufinalu omogućio crveno-belima da se "reše" najvećeg rivala ranije nego što je to bilo očekivano.

Naravno, potrebno je da se mnogo stvari poklopi ne bi li se to i dogodilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading