KAKVA VEST ZA JOKIĆA! Kamerunac u SUZAMA! Najgori mogući SCENARIO za Embida, MVP trka je već REŠENA!

Autor:

Sport

03.02.2024

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Filadelfije zbog povrede mora na dugu pauzu.

KAKVA VEST ZA JOKIĆA! Kamerunac u SUZAMA! Najgori mogući SCENARIO za Embida, MVP trka je već REŠENA!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Najveća zvezda Seventisiksersa po svoj prilici moraće na operaciju, zbog povrede koje je doživeo u meču protiv Golden Stejt Voriorsa poslednjeg januarskog dana.

Kamerunac je doživeo veliki peh u utakmici protiv "ratnika", kada mu je Džonatan Kuminga nehotično pao na nogu. Tako je as Filadelfije projektovan da na predstojećim Olimpisjkim igrama u Parizu zaigra za Sjedinjene Američke Države doživeo čak sedmu povredu kolena od 2017. godine!

Budući da se prethodnih dana u velikoj meri govorilo o novoustaljenom pravilu NBA lige koje kaže da MVP ne može da bude onaj što propusti više od 17 od ukupno 82 utakmice u ligaškom delu. Džoel Embid je trenutno na koti 13, što znači da ima pravo na još četiri izostanka, a situacija sa njegovim kolenom leve noge i prinudna operacija, govore da je definitvno ispao iz trke.

Foto: Tanjug

Džoel Embid

Kao glavni konkurent srpskom centru Nikoli Jokiću, Embid će sasvim sigurno ostati bez odbrane priznanja, a kako je Atletic prvi javio, njemu je dijagnostikovan procep u meniskusu i doktori Filadelfije ozbiljno razmatraju operaciju kao opciju.

To ne znači da će Kamerunac nužno "pod nož", jer postoji i opcija da usledi duži odmor i rehabilitacija uz veru da će se koleno oporaviti za nastavak sezone. U svakom slučaju, Embid će sigurno propustiti još nekolicinu mečeva i otvoriti Nikoli Jokiću put ka trećoj MVP tituli u karijeri.

Gledajući najsvežiju NBA listi MVP kandidata, najbolji igrač Denvera je lider sa prosečno 26,3 poena, 12,1 skokom i devet asistencija po meču, a prvi pratilac mu je plejmejker Oklahoma Siti Tandera Šej Gildžes Aleksander koji po meču beleži 31,3 poena, 5,6 skokova i 6,4 asistencije. 

Na trećem mestu je Embid, Grk iz Milvokija Janis Adetokunbo četvrti, a Džejson Tejtum iz Bostona na kraju Top 5 liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading