NEUSPEH PROTIV MONAKA NE ZNAČI NIŠTA DOBRO! Istorija kaže: PARTIZAN OSTAJE BEZ PLEJ-OFA!

Autor:

Sport

31.01.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loša epizoda u kneževini ne znači ništa dobro...

NEUSPEH PROTIV MONAKA NE ZNAČI NIŠTA DOBRO! Istorija kaže: PARTIZAN OSTAJE BEZ PLEJ-OFA!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana ostali su ubedljivo poraženi na gostovanju Monaku u okviru 24. kola Evrolige rezultatom 85:70. 

Crno-beli nisu bili toliko loši koliko rezultat to pokazuje, a presudan je bio poenterski post pri ulasku u poslednju četvrtinu. Izabranici Željka Obradovića bili su bez koša čak 4 minuta i 40 sekundi.

Vrlo atipično za Partizan je da izgubi od Monaka. Kada pogledamo prethodne duele, shvatamo da su crno-beli regularno sprovodili "seču knezova" kada god bi se susreli sa ovom ekipom. 

Ukoliko zanemarimo daleku prošlost (mečevi iz 1982. godine nisu neki pokazatelj), i fokusiramo se samo na modernu istoriju evropske košarke, uviđamo da crno-beli nisu poraženi od Monaka čak pet godina!

Poslednji neuspeh dogodio se 22. januara 2019. godine u Evrokupu, kada je klub predvodio Andrea Trinkijeri. Italijanski strateg je tada ekipu nasledio od Nenada Čanka u novembru i nije imao priliku da selektira tim po svom ukusu.

 

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

Ipak, nije to poremetilo tadašnje Trinkijeve (ne)izabranike, tako da se Partizan kao trećeplasirani u kvalifikovao u drugu grupnu fazu. Tamo je dobio verovatno najzahtevniji zadatak, s obzirom da su ih "na nož" čekali Alba, Ritas, i pomenuti Monako.

Prema starom formatu, plan je bio da se igraju dve utakmice kao i sada. Tim Andree Trinkirija je loše otvorio takmičenje u E grupi. Prvo je nastupio poraz od Ritasa na gostovanju, ali odmah potom je došlo do iznenađujuće pobede nad tada jakom Albom kući.

Već sledeći duel bio je od velikog značaja. Pobedom, Partizan bi bio ozbiljan kandidat za plej-of, a poraz bi značio težak nastavak takmičenja. Prekoputa je stajao moćni Monako, koji je doputovao u halu "Aleksndar Nikolić" kao favorit. 

 

Čitavu utakmicu, crno-beli su bili u zaostatku, a prednost "Kneževa" je samo rasla. Do poluvremena je bilo 16 poena prednosti za Monako. Tek početkom poslednjeg kvartala je Partizan na krilima Džoka Lendejla i Alekseja Nikolića uspeo da uhvati priključak, ali tada je bilo kasno. Dve trojke Nidama u završnici meča, baš kao sada Outara i Majka Džejmsa, odbile su napade crno-belih, a izabranici Saša Filipovskog (pre nego što je završio neslavno u Partizanu predvodio je Monako) , odneli su plen u domovinu. 

Republika

Foto: Starsport

Džok Lendejl

Partizan je ostao poražen u dva od tri naredna meča, i završio kao poslednjeplasirani u grupi, ostavši bez plej-of mesta. 

Ukoliko nas istorija uči nečemu, to je da se ona sama večito ponavlja. Da li će i ovaj put ona biti vesnik lošeg evropskog izleda izabranika Željka Obradovića?

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading