KRALJEVSKA BLAMAŽA: Real Madrid DEMOLIRAN na Kanarima!

Autor:

Sport

28.01.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi poraz Madriđana u Endesa ligi.

KRALJEVSKA BLAMAŽA: Real Madrid DEMOLIRAN na Kanarima!

Foto: Starsport

Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez

Košarkaši Real Madrida poraženi su od Gran Kanarije rezultatom 100:77 u okvuru 20. kola Endesa lige.

Real je igrao bez Serhija Ljulja, Valtera Tavaresa, Geršona Jabuselea i Marija Hezonje, ali niko nije očekivao da će izabranici Ćusa Matea doživeti blamažu.

Real je u evidentnom padu forme, iako se to ne može reći za njihove nastupe u Evroligi gde suvereno drže prvo mesto sa skorom 20-3.

Real drži prvo mesto i u Endesa ligi sa skorom 17-3, ali su nakon šokantnog poraza u Mursiji poraženi i od Gran Kanarije, a sve u 2024. godini.

Izabranici Jake Lakoviča potpuno su dominirali nad favorizovanim rivalom, postigli su 57 poena za prvo poluvreme, a stotka kou su ubacili Realu jasan je pokazatelj raspoloženja na terenu.

 

 

Najbolji u redovima pobednika bio je Itan Hap sa 17 poena i pet skokova, a pratili su ga Ej Džej Sloter sa 16 poena, Džon Šurna sa 15 i  Feran Basas sa 13 poena.

"Kraljevskom klubu" nije pomoglo 17 poena Džanana Muse, dok su jedini raspoloženi uz njega bili Rodrigez sa 13 i Vensan Poarje sa 11 poena.

Gran Kanarija je na četvrtoj poziciji Endesa lige sa skorom 13-7, dok je Real ostao vodeći sa skorom 17-3.

Podsetimo, ekipa sa Kanarskih Ostrva osvajač je Evrokupa za prošlu sezonu, tako da su na terenu izborili mesto za učeće u Evroligi, ali su zbog logističkih problema i nedostatka finansija odustali od učešća u najboljem košarkaškom takmičenju Evrope.

Pobedom nad liderom Evrolige, pokzali su košarkaši Gran Kanarije da su itekako zaslužili da igraju u eliti, a nikome ne bi bili lak zalogaj.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading