SUDAR TITANA POLA SATA PRE PONOĆI! JOKIĆ se SVETI EMBIDU i Filadelfiji za poraz!

Autor:

Sport

27.01.2024

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će ova partija odlučiti MVP trku?

SUDAR TITANA POLA SATA PRE PONOĆI! JOKIĆ se SVETI EMBIDU i Filadelfiji za poraz!

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid i Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa dočekuju Filadelfija Seventisikserse večeras od 23.30 u Bol areni. 

Verovatno najiščekivaniji duel u NBA ligi dogodiće se večeras u Koloradu između dva  najveća igrača u Americi trenutno. Nikola Jokić sudariće se sa Džoelom Embidom u meču koji može može presuditi ko će biti MVP ove sezone. 

Kamerunac se istakao pre nekoliko dana neverovatnom partijom na utakmici sa San Antonio Sparsima, kada je postigao čak 70 poena. Ovaj put, pred sobom će imati ozbiljniji zadatak, s obzirom da će sa druge strane biti naš Nikola.

 

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid i Nikola Jokić

Jokić igra još jednu vanrednu sezonu. Predvodnik je Denver Nagetsa u novom pohodu na šampionski prsten sa skoro tripl-dablom u proseku po meču.

Gorostasni Somborac beleži 26.3 poena, 11.9 skokova i devet asistencija po utakmici i od njega zavisi da li će ekipa iz Kolorada biti u stanju da se suprotsavi trenutno trećeplasiranoj ekipi Istočne konferencije. 

Ljubitelji košarke su prošli put bili "počašćeni" pravom simultankom oba igrača. Denver je tu utakmicu izgubio, a Nikola se istakao sa 25 poena i čak 19 skokova. Ipak, košarkaš kamerunskog porekla je taj meč izneo na svojim plećima postigavši čak 41 poen. 

Ono što se najviše ističe u sukobu ova dva centra je broj slobodnih bacanja. Embid izvodi skoro 11 po meču i to je statistika koja ga izdvaja u ligi. Sa druge strane, sudije su manje naklonjene srpskom reprezentativcu, s obzirom da Somborac izlazi na liniju penala skoro duplo manje. 

Svakako, i pored veoma nepravednog tretmana prema dvostrukom MVP centru, treba očekivati da Nikola Jokić ponovo pokaže zašto je najkorisniji igrač planete, i nadiđe sve nepravde koje mogu uticati na konačni ishod meča. 

Nagetsi su trenutno četvrtoplasirani tim na tabeli zapada sa 31 pobedom i 15 poraza ove sezone. Ipak, to ništa ne znači jer su glavni favorit da iz plej-of borbe izađu kao pobednici i dočekaju šampiona istoka u finalu. 

Meč će se prenositi na kanalu Arena Sport Premium 1, a ukoliko niste u mogućnosti da pratite kraj malih ekrana, možete pratiti naš lajv blog na portalu Republika.rs. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading