DŽOKER SAM POBEDIO VIZARDSE! Nikola Jokić SA 42 POENA UNIŠTIO Vašington!

Autor:

Sport

22.01.2024

02:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver Nagetsi nastavljaju da vladaju NBA ligom.

DŽOKER SAM POBEDIO VIZARDSE! Nikola Jokić SA 42 POENA UNIŠTIO Vašington!

Foto: printscreen/twitter.com

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Vašington Vizardse na gostujućem terenu rezultatom 104:113. 

Naš Nikola Jokić imao je 42 poena, 12 skokova i osam asistencija. Pomogao mu je Džamal Mari sa dosta slabijim učinkom od 19 poena, ali i sedam asistencija. 

U protivničkoj ekipi, najefikasniji je bio Kajl Kuzma sa tek 17 poena, a pored njega, istakao se i Tajus Džons sa 15 poena i sjajnih 12 asistencija. 

Prvu četvrtinu Nikola je otvorio odličnim poenterskim učinkom. „Sa pola gasa“  unosio je Vizardse u reket i već  tada se naslućivalo da Nagetsi neće imati previše problema sa Vašingtonom. U prvom delu igre, gorostasni Srbin je uspeo da postigne skoro polovinu poena svoje ekipe, s obzirom da je ubacio 15 od njihovih 33.

 

 

Drugu četvrtinu, Somborac je započeo na klupi, ali već po njegovom ulasku objasnio je zašto je igrač kojeg je najteže čuvati u NBA ligi. Bio je prinuđen da uđe nešto ranije nego što je planirano, s obzirom da je Nađi već imao tri faula u početku drugog dela.

 

 

Gorostasni centar je nastavio tamo gde je stao. Okretao je protivnike pod košem, toliko da se Begliju i Gafordu zavrtelo u glavi. Na odmor se otišlo rezultatom 62:52.

 

 

Drugo poluvreme je donelo novo jačanje vođstva Nagetsa - barem za kratko. Dok je Nikola radio ono što najbolje ume, Koldvel Poup i ostali su prodali nekoliko lopti i dozbolili Vašingtonu da spusti zaostatak na jednocifren broj, iako je vođstvo u jednom trenutku bilo plus 18.   

Ono što je Denver sačuvalo u vođstvu su Nikoline majstorije. Jedna od njih došla je upravo u trećoj četvrtini kada je pasom bez gledanja, Aronu Gordonu koji mu se nalazio iza leđa, a ovaj nije čekao ni trenutka da iskoristi poklon. 

 

Poslednji kvartal je Nikola počeo na klupi, a na neko vreme je mesto u srcu reketa preuzeo DeAndre Džordan. Međutim, kako su Vizardsi spustili razliku na minus devet, odma je džoker morao ponovo na teren. Njegovim ulaskom na teren, sve je bilo rešeno. Zajedno sa Džamalom Marijem, odveo je Denver do 30. pobede u ovoj sezoni.

Denver trenutno sedi na visokom prvom mestu na zapadu, koje deli sa Minesota Timbervulvsima, a njihov večerašnji protivnik je pretposlednja ekipa istoka i cilja na dobru poziciju u Draft lutriji.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading