POLA INTERVJUA GOVORIO O JOKIĆU! Nikolin saigrač OTKRIO tajnu Srbinove MAGIJE!

Autor:

Sport

10.01.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Denvera objasnio je neverovatne asistentske sposobnosti Nikole Jokića.

POLA INTERVJUA GOVORIO O JOKIĆU! Nikolin saigrač OTKRIO tajnu Srbinove MAGIJE!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaš Denver Nagetsa, Redži Džekson, govorio je u svom intervjuu za "YouTube" kanal tima iz Kolorada o iskustvu igranja u gradu u kome je rođen.

Međutim, deluje kao da je izgubio nit kada je bio upitan za svoje mišljenje najboljem igraču NBA lige, Nikoli Jokiću. Džekson je naširoko odgovrio na pitanje o Somborčevim nestvarnim asistencijama.  

- Igram pik end rol čiatvu svoju karijeru, sem što sada većinski postavljam pik za Jokića. On je najbolji planete, to je kao da imate najboljeg kvoterbeka, nikada ne znate šta će da uradi. Nikola uzima loptu na toliko različitih mesta, a najsposobniji je asistent na svetu, tako da je za nas bitan tajming i otvaranje prostora kako bismo uvek bili tu za njegove lopte - izjavio je Džekson. 

Potom je otkrio tajnu Nikoline igre, objasnivši na koji način gorostasni centar iz Srbije koristi sve greške protivničkih odbrana. 

- Uvek koristi sve što mu protivnička odbrana dopusti, ne znam da li mnogo igrača ili navijača razume ovo - akcija može biti postavljena, i odbrambeni igrači mogu potpuno da se posvete zaustavljanju akcije, a neki prostor se već otvorio. To je ono što morate da volite kod Jokića, uvek vidi te rupe, i ne interesuju ga kritike za taj stil igre. Uvek pokušava da objasni mladim igračima da su akcije tu samo kako bi nas stavile u poziciju da iskoristimo protivničke greške. Možete nacrtati akciju, ali Jokić vidi greške toliko brzo da, kako biste shvatili to, morate da vidite ono što on vidi - naglasio je NBA veteran. 

Foto: prinscreen/x

Redži Džekson

Na kraju je objasnio uticaj koji Nikola ima na njegovu igru, to jest na procvat u karijeri koji je bivši igrač Detroita doživeo u kasnijem delu karijere uz reprezentativca Srbije. 

- Svaki put je zabavno. Kada smo igrali juče, zabavljali smo se, i bio sam uzbuđen što mogu da prepoznam ove poteze ranije. Pokušavam da, uključim mozak, i da primetim te rupe brzo koliko i on. Imam najbolju efikasnost u karijeri, zato što imam najboljeg igrača na svetu pored sebe. Svi pokušavaju da ga sačuvaju, što dopušta nama da se lakše uvučemo pod obruč, ili da šutnemo otvorenu trojku - dovršio je prekaljeni Džekson. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading