BOLNICA U BOLONJI: Košarkaši Virtusa bez Dobrića i Šengelije protiv Fenerbahčea

Autor: M. M.

Sport

24.01.2024

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsećamo, Srbin se povredio tako što se nakon skoka dočekao na nogu Tajsa.

BOLNICA U BOLONJI: Košarkaši Virtusa bez Dobrića i Šengelije protiv Fenerbahčea

Foto: instagram Ognjen Dobrić

Trener košarkaša Virtusa Luka Banki neće u sutrašnjem meču 23. kola Evrolige protiv Fenerbahčea u Istanbulu moći da računa na povređene Ognjena Dobrića i Tornikea Šengeliju.

Kako je saopšteno na sajtu Virtusa, Srbin i Gruzin se još uvek nisu oporavili od povreda zbog kojih su već propustili nekoliko mečeva i nisu otputovali na meč protiv turkskog kluba koji je na programu sutra od 18 časova i 45 minuta.

Dobrić se povredio na utakmici sa ekipom Pezara u italijanskom šampionatu, koju je Virtus pobedio rezultatom 83:66. On se nakon skoka dočekao na nogu Tajsu i napustio igru.

Oslabljen će biti i domaćin pošto trener Šarunas Jasikevičijus neće moći na računa da Dajšona Pjera, Nejta Sestinu i Tarika Biberovića, a pod znakom pitanja je Najdžel Hejs-Dejvis.

Utakmica između Fenerbahčea i Virtusa ima veliku važnost za oba kluba u trci za mesta koja garantuju prednost domaćeg terena u četvrtfinalu Evrolige. Virtus je sa skorom 15-7 treći na tabeli, a Fenerbahče peti sa 13-9. U prvom meču dva kluba Virtus je 23. novembra kao domaćin pobedio 87:79.  

Dobrić iza sebe ima sigurno najuspešniju godinu u karijeri u kojoj je osvojio dva trofeja sa Crvenom zvezdom Meridianbet, potpisao prvi inostrani ugovor, a onda sa Srbijom na Filipinima uzeo srebro na Svetskom prvenstvu. Ipak, ni tada na Mundobasketu nije uspeo da ostane zdrav. Nije prošlo ni cela tri minuta u prvoj četvrtini, a doskorašnji košarkaš Zvezde Meridianbet je povredio koleno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading