DIREKTOR KLUŽA TVRDI: HOĆEMO DA IGRAMO ADMIRALBET ABA LIGU! Zvezda Meridianbet i Partizan MORAJU da učestvuju u EVROLIGI!

Autor:

Sport

19.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mi smo zvanično izrazili želju za igranjem AdmiralBet ABA lige"

DIREKTOR KLUŽA TVRDI: HOĆEMO DA IGRAMO ADMIRALBET ABA LIGU! Zvezda Meridianbet i Partizan MORAJU da učestvuju u EVROLIGI!

Foto: Starsport

Alen Smailagić i Luka Mitrović

Direktor košarkaškog kluba Kluž, Branko Ćuić, u intervjuu za "MeridianSportBH" otkrio je da postoji želja za ulaskom u AdmiralBet ABA ligu.

- Da, mi smo zvanično izrazili želju za igranjem AdmiralBet ABA lige, ali to je još, da tako kažem, na dalekom štapu. Pojavile su se i glasine o Dubaiju i mi to znatiželjno pratimo kao mogućnost ponovnog otvaranja ABA lige izvan Ex-Yu prostora. Mi eventualno učešće u ABA ligi stvarno vidimo kao ‘win-win’ situaciju gdje bismo mi dobili jako takmičenje, mogućnost utakmica sa evroligaškim timovima, a ABA kao liga bi dobila na kvalitetu sa jednim plej-of Evrokup timom sa najvećom posjetom u tom takmičenju. Takođe, i sponzori ABA lige bi dobili vidljivost na jednom novom velikom tržištu kao što je Rumunija, smatra Ćuić.

Republika

Foto: Sportal

Branko Ćuić

Ističe da bi Kluž u regionalnoj ligi imao i vrlo visoke ambicije.

- Ako bi se to desilo, mi se nikad nismo rukovodili motom ‘važno je učestvovati’, pa bi i naši ciljevi sigurno bili plej-of, dodao je direktor rumunskog kluba.

Svojevremeno je upravo na inicijativu Ćuića u Kluž stigao Duško Vujošević.

- Dule je bio jedna karika u sazrijevanju kluba na evropskom nivou, sarađivao je dvije godine sa nama i ima svojih zasluga na sazrijevanju našeg trenera. Za mene lično to je bila privilegija i ostaće mnogo sjećanja na naša druženja na parketu i izvan njega. Uvijek se trudimo da imamo igrača sa naših prostora pošto njih odlikuje želja za pobjedom i taj neki radnički mentalitet

Smatra da Crvena zvezda Meridianbet i Partizan zaslužuju da budu stalni učesnici Evrolige:

- Na ovo pitanje ću stvarno pokušati da odgovorim objektivno bez obzira što sam iz Srbije… Apsolutno zaslužuju! Zvezda i Partizan su jedan veliki ‘boost’ za evropsku košarku. Organizuju se ture po Evropi kako bi se prisustvovalo utakmicama. I pored toga igraju jednu košarku na visokom nivou i sigurno zaslužuju licencu, zaključio je Ćuić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading