JOKIĆ BRILJIRA I VAN PARKETA: Nikola o Srbima, asistencijama, "teškom životu" i popularnosti! BRUTALNO ISKREN!

Autor: V. Z.

Sport

12.01.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola je jedinstven košarkaš i osoba.

JOKIĆ BRILJIRA I VAN PARKETA: Nikola o Srbima, asistencijama, "teškom životu" i popularnosti! BRUTALNO ISKREN!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Nikola Jokić je jedinstven košarkaš i osoba i to vrapci na grani znaju.

Osim što briljira na parketu, jedan od najboljih košarkaša današnjice neretko ume da zablista i van njega, na konferencijama za medije. Takođe u retkim prilikama kada daje intervjue.

S tim u vezi, ovog puta podsetićemo na nekoliko Džokerovih antologijskih izjava koje se dan-danas prepričavaju.

Kada je stigao u NBA ligu, tamošnjim ljubiteljima igre pod obručima, kao uostalom i svim košarkaškim fanaticima, bilo je nedokučivo da igrač njegove konstitucije, koji igra na poziciji teškog centra, asistira sa takvom lakoćom.

- Zašto volim da dodajem? Asistencija učini dva igrača srećnim, ne samo jednog - rekao je Jokić sada već davne 2017. godine.

Veliku pažnju domaće javnosti izazvao je na jednom okupljanju reprezentacije Srbije. Tada je izgovorio jednu bolnu istinu:

- Ljudi u Srbiji i naš mentalitet je takav, mi ne volimo košarku, nego da pobeđujemo - naglasio je Nikola.

Dvostruki MVP najjače lige sveta, koji zarađuje enormne svote novca, zapravo jedva čeka da okonča karijeru. As Denvera je to nedavno izgovorio i šokirao svet.

Ne volim ovaj život. Mi smo samo košarkaši i dobri smo samo u onome što radimo. Ali, mediji su oko nas i plaćeni smo zbog svega toga, medija i popularnosti, ali biti poznat, neko voli, neko ne voli. Ja kada završim karijeru voleo bih da me niko ne zna. Voleo bih da moja deca se sećaju mene kao oca, ne kao košarkaša. To je moj cilj. Da nemam telefon takođe, to mi je isto cilj. Samo da budem normalan i da živim taj trenutak. Da budem normalna osoba, da pijem sa drugarima, da se igram sa decom, da jašem konje... Ako sada izađem i bacim nešto u kantu, napraviće dramu od male stvari i tužan sam jer odem u bar ili restoran ili na utakmicu, svi vade telefon i snimaju me. To je ružno. Samo želim da živim svoj život - istakao je Jokić.

Autor ovih redova jednom prilikom je poželeo da intervjuiše Jokića, međutim, dobio je rampu.

- Ma kakve novine, intervju i priča, ne pričam sa samim sobom - kazao je Jokić nakon jednog sportskog događaja u novobeogradskoj dvorani Ranko Žeravica i zadovoljio novinara zajedničkom fotografijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading