SFEROPULOS JASAN: Odbrana je KLJUČ protiv Armanija!

Autor:

Sport

10.01.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored trenera Sferopulosa, za medije je govorio i Branko Lazić.

SFEROPULOS JASAN: Odbrana je KLJUČ protiv Armanija!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nemaju vremena za odmor. Nakon bolnog poraza na gostovanju od Asvela, predstoji im još jedno putovanje, ovaj put u Milano. Utakmica sa Armanijem odigraće se u četvrtak od 20.30 časova u okviru 21. kola Evrolige

Crveno-beli će morati da podignu nivo igre ukoliko žele da se umešaju u borbu za plej-in, a igraju upravo protiv jednog od direktnih rivala u trci, tako da izabranici Janisa Sferopulosa imaju apsolutni imperativ pobede, i to na gostujućem terenu.

Upravo je grčki stručnjak istakao stvari koje će njegov tim morati da popravi kako bi se pobio sa protivnicima u narednim mečevima.   

- Igramo protiv ekipe, koja je pokazala konstantnost u svojim igrama i odbrambeno i napadački. To posebno važi za utakmice koje su igrali kod svoje kuće i na svom terenu. Ono što je osnovno i što moramo je da odigramo znatno bolje i individualnu i timsku odbranu kako bi uopšte došli u priliku da se izborimo za našu šansu - izjavio je Janis Sferopulos. 

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

Slično mišljenje imao je najiskusniji na Malom Kalemegdanu, Branko Lazić.

- Sve moramo bolje u odnosu na prethodnu utakmicu. Činjenica je da smo u seriji gostujućih utakmica, i da druga utakmica duplog kola uvek ima dodatnu težinu. Mi moramo da odigramo mnogo čvršće u odbrani, i individualno i timski, moramo da igramo sa više energije narednu utakmicu kako bi došli do povoljnog rezultata. Nemamo puno vremena, ali verujem da će biti dovoljno da spremni dočekamo duel sa Olimpijom - istakao je prekaljeni defanzivac. 

Foto: Starsport

Branko Lazić

Zvezda Meridianbet sada je na skoru 8-12 i zauzima 13. mesto na tabeli Evrolige, dok je Armani odmah na poziciji ispred crveno-belih, ali sa utakmicom manje. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading