DENVER PAO U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI! Ni Jokićeva VRHUNSKA PARTIJA nije bila dovoljna protiv Orlanda!

Autor:

Sport

06.01.2024

04:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikolina maestralna predstava nije pomogla.

DENVER PAO U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI! Ni Jokićeva VRHUNSKA PARTIJA nije bila dovoljna protiv Orlanda!

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić

 

Košarkaši Denver Nagetsa, predvođeni srpskim reprezentativcem Nikolom Jokićem, izgubili su u meču sa Orlando Medžikom rezultatom 120:122 na domaćem terenu.

Srpski centar je na ovoj utakmici imao 29 poena iz 19 pokušaja iz igre. Tome je dodao osam asistencija i četiri skoka. 

Orlando je vrlo dobro držao priključak u prvoj četvrtini. Vodio ih je sjajni Paolo Bankero sa 11 poena i četiri skoka. Sa druge strane, Nikola je za neko vreme prepustio svetlost reflektora svom saigraču Aronu Gordonu koji je bi glavni skorer Nagetsa u ovom periodu igre. Majstor zakucavanja je imao deset poena i šest skokova, te se dabl-dabl učinak već tada nije činio daleko.

Gorostasni centar iz Srbije je nakon kraće pauze ušao u igru sredinom drugog kvartala. Tada je počeo da doprinosi poenterski. Pre svega pokazao je malu majstoriju kada je svog čuvara ostavio u prašini i naglo se okrenuo ka košu da bi položio loptu. Na odmor se, posle Jokićeve bravure i skorerske rapsodije Majkla Portera, otišlo sa 13 razlike u korist tima iz Kolorada.

 

 

U trećem kvartalu se polako topila prednost Denvera. Malo po malo, ekipa iz Orlanda se približavala, ali nikako da potpuno uhvati Nagetse. Nikola je prednjačio, a pomagao mu je veoma dobri Majkl Porter Džunior, koji igra sve bolje i bolje. U naletu je bio već pomenuti Bankero. Amerikanac italijanskih korena je već tada imao tripl-dabl učinak. U četvrti deo igre se ušlo sa rezultatom 98:95 za Nagetse.

 

 

Orlando je na početku završnog dela uspeo da pređe u vođstvo. Na semaforu je bila prava rezultatska klackalica. Lopta je stalno išla u ruke Nikole Jokića, koji je održavao svoju ekipu u igri. U tim neizvesnim trenucima se u gostujućem timu istakao Džejlen Sags. Mladi Amerikanac je na kraju došao do čak 27 poena. Poslednjih 30 sekundi počelo je rezultatom 120:120. Denver je prokockao napad za vođstvo, a Bankero je sa bacanja doveo svoj tim u prednost od dva poena. Pobednički tim je predvodio upravo pomenuti igrač, koji je i postavio konačan rezultat 120:122. Američki internacionalac je imao tripl-dabl učinak od 32 poena deset skokova i 11 asistencija, što je bilo dovoljno da aktuelni NBA šampion bude pobeđen. 

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading