PUKLA TIKVA: Džikić napustio Hapoel!

Autor: P. Z.

Sport

04.01.2024

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni stručnjak više nema posao.

PUKLA TIKVA: Džikić napustio Hapoel!

Foto: Starsport

Aleksandar Džikić

Srpski košarkaški trener Aleksandar Džikić napustio je Hapoel Jerusalim.

Iskusni strateg i klub su dogovorili sporazumni raskid ugovora, pošto Džikić nije želeo da se vrati u Izrael, gde je u jeku rat.

Kako se navodi, bivši trener Partizana se na takav potez odlučio zbog bezbednosnih i ličnih razloga.

Hapoel je utakmice Evrokupa kao domaćin igrao u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", ali kako je sada pauza u takmičenju do septembra, klub je odlučio da napusti Srbiju i vrati se u Izrael.

To se nije dopalo Džikiću, koji je odlučio da ostane u domovini.

Džile, svi u Hapoelu, igrači, treneri, rukovodioci i navijači žele da vam zahvale od srca za sve što ste učinili za klub. Želimo vam sreću na putu koji budete izabrali. Jerusalim će zauvek biti vaš dom - navodi se u klupskom saopštenju.

Prošle sezone je Džikić u Izraelu proglašen za trenera godine, pošto je sa Hapoelom osvojio nacionalni Kup i Liga kup, dok je u FIBA Ligi šampiona stigao do velikog finala.

To što je u ovom trenutku ostao bez posla, ne bi trebalo previše da pogodi iskusnog stručnjaka, pošto se već spekuliše da bi mogao da preuzme selektorsku funkciju u reprezentaciji Gruzije.

Ukoliko do toga dođe, Džikićev prvi izazov sa Gruzijom bio bi pokušaj da se preko kvalifikacija domogne Olimpijskih igara u Parizu.

Reprezentacija Gruzije će igrati kvalifikacioni turnir u Letoniji, gde se u grupi nalazi zajedno sa domaćinom i Filipinima, a u drugoj grupi su Brazil, Crna Gora i Kamerun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading