RASULO U MAKABIJU NAKON PORAZA OD ZVEZDE MERIDIANBET! Igrači se MEĐUSOBNO sukobili!

Autor:

Sport

22.12.2023

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stranci kažu - ne.

RASULO U MAKABIJU NAKON PORAZA OD ZVEZDE MERIDIANBET! Igrači se MEĐUSOBNO sukobili!

Foto: Starsport

Poznato je da Makabi još od oktobra nastupa u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" zbog ratnog stanja u njihovoj domovini Izraelu, odnosno sukoba sa Hamasom. 

Partizan je bio jedini tim koji je odigrao duel protiv "ponosa Izraela" u "Menora Mivtačim" Areni u prvom kolu Evrolige, a samo dan nakon toga započeo je rat. 

Skoro tri meseca kasnije, Makabi je odmerio snage sa nekim beogradskim timom, ovog puta Crvenom zvezdom Meridianbet u hali Pionir. Crveno-beli su uspeli da naprave podvig i savladaju favorizovane Izraelce rezultatom 92:98, a nije prošlo ni 24 časa od toga, a redovi Makabija su ponovo poljuljani.

Naime, upravo zbog rata koji traje od sedmog oktobra do danas, strani igrači su odbili da se vrate u Izrael gde bi Makabi trebalo da igra utakmice domaćeg prvenstva.

Republika

Foto: Starsport

Jedan od stranih igrača u Makabiju Vejd Boldvin

Stranci su ostali jasnog stava, pa mediji pišu i o sukobu unutar kluba pred dva prvenstvena meča protiv Hapoel Haife i Ber Ševe, 23, odnosno 25. decembra.

Tamošnje prvenstvo je bilo stopirano od terorističkog napada Hamasa sedmog oktobra, pa sve do 28. novembra, ali stranci po svoj prilici ne žele da rizikuju.

Verovatno se osećaju komfornije i sigurnije kad mogu da igraju u glavnom gradu Srbije, zbog čega će Makabi samo sa izraelskim igračima izaći na teren u utakmicama domaćeg šampionata.

Makabi je samo jednom odigrao meč u svojoj Viner ligi i to protiv Bneija 11. decembra u gostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading