ZVEZDA MERIDIANBET SKINULA PROKLETSTVO PROTIV ALBE: Crveno-beli ubedljivo SLAVILI nad Berlincima u Areni!

Autor:

Sport

14.12.2023

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda Meridianbet je u okviru 14. kola Evrolige ubedljivo savladala poslednjeplasiranu Albu rezultatom 85:71.

ZVEZDA MERIDIANBET SKINULA PROKLETSTVO PROTIV ALBE: Crveno-beli ubedljivo SLAVILI nad Berlincima u Areni!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su konačno uspeli da prekinu crni niz protiv Albe i tako savladaju ekipu iz Berlina na domaćem terenu ubedljivim rezultatom 85:71. Iako su obe ekipe odlično ušle u meč i prednost se uglavnom smenjivala, ipak su crveno-beli uspeli da nađu ritam u drugoj deonici u kojoj su uspeli prvu put da se "odlepe" na neku veću razliku. Predvodili su domaći tim izvrsni Gedraitis i Nedović koji su bili konstantni tokom celog susreta i meč završili sa 19, odnosno 20 poena. Zvezda Meridianbet je konačno slomila otpor u trećoj deonici i tu stekla +18, a raduje činjenica da su svi igrači imali određenu rolu u ovoj jako bitnoj pobedi koja je i te kako trebala timu sa Malog Kalemegdana. U redovima Albe istakli su se Olinde sa 13, odnosno Timan sa 12 poena. Crveno-beli su sada na skoru od pet pobeda i devet poraza, dok je Alba "zakucana" za dno tabele i ovo joj je 12. poraz ove sezone.

 

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET - ALBA BERLIN 85:71

(25:22) (26:20) (20:11) (14:18)

 

Iako je vodila tokom celog prvog poluvremena, Zvezda Meridianbet nije lako izlazila na kraj sa Albom u prvom delu. Obe strane su počele sjajno napadački, te se prednost smenjivala. Nedović je otvorio sjajno duel sa dve trojke, ali su Berlinci imali odgovor na sve. Timan je, standardno, najviše pogađao za goste, ali se sjajnom sekvencom istakao Teodosić u finišu prve četvrtine kada su domaći prvi put stekli nešto veću prednost.

Tim Janisa Sferopulosa mučio je muku sa defanzivnim skokom i činilo se da je to jedina mana u igri crveno-belih. Usledio je tradicionalan pad u igri, ali se potom istakao Nejpir sa lepim prodorom, a onda i pogođenom trojkom. Alba je „disala“ za vratom Zvezdi Meridianbet celo prvo poluvreme, ali su onda Beograđani uspeli da se „odlepe“. Gedraitis i Nedović su povukli svoj tim ka vođstvu, a standardno odličan Bolomboj se nadodao na to. Crveno-beli su otišli na pauzu sa devet poena viška.

Strahovali su navijači da bi drugo poluvreme ponovo moglo biti kobno za njihov tim, ali je treća četvrtina bila izvrsna za ekipu Janisa Sferopulosa. Nedović i Gedraitis su nastavili u izvrsnom ritmu i realizacijom njih dvojice se završavao manje-više svaki napad na početku treće deonice.

Odlična igra tokom cele treće četvrtine krasila je crveno-bele, da bi isti deo meča završili sa ubedljivih +18. Navijači su dali podršku Nejpiru koji u više navrata nije imao sreće, jer mu je lopta izlazila iz koša. Usledio je period „suše“ na obe strane u poslednjem kvartalu, ali je Zvezda Meridianbet to odličnom odbranom anulirala.

Davidovac se istakao fenomenalnom sekvencom kada je pogodio tri trojke za redom, a bilo je jasno već mnogo pre kraja meča ko će pobediti. Na kraju je rezultat iznosio 85:71 u korist domaćeg tima koji je upisao jako bitnu petu ovosezonsku pobedu u Evroligi.

 

KRAJ UTAKMICE

 

 

10. minut - Jago je promašio oba slobodna bacanja, potom i promašio trojku, da bi još jedan promašaj Simonovića zatvorio duel. Crvena zvezda Meridianbet je upisala petu ovosezonsku pobedu u Evroligi.

9. minut - Sada crveno-beli kupe nekoliko ofanzivnih skokova, ali ništa ne uspevaju da pogode. Olinde je zakucao. Igra se u laganom ritmu.

8. minut - Lazić je promašio ceo koš, a Bin je na drugoj strani poentirao. Simonović se nije snašao u realizaciji.

Republika

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

7. minut - Košarkaši domaćeg tima se sada malo poigravaju, te nisu iskoristili dva napada zaredom, a potom je Teodosić skrivio nesportski faul. Jednom je bio precizan Vecel, a potom je Olinde sa istog mesta dva puta pogodio. Jednu od najboljih utakmica igra Nemanja Nedović koji je još jednom pogodio van linije 6,75.

6. minut - Davidovac još jednom pogađa za tri! Istom merom je uzvratio Sterling Braun. Kakva sekvenca Dejana Davidovca, još jednom je pogodio za tri! Ovog puta iz suprotnog kornera.

5. minut - Teodosić je iznudio faul za dva slobodna bacanja. Konačno je tim sa Malog Kalemegdana poentirao sa penala. Timan je na drugoj strani na isti način poentirao. TROJKA DAVIDOVCA IZ KORNERA! Potom je sjajno i iznudio faul u napadu. Čini se da je ovde sve gotovo.

4. minut - Sjajan pas Nejpira za Lazića koji je izgradio poziciju, ali promašio otvorenu trojku. Domaćin ništa ne pogađa u napadu, ali koriguje to dobrom odbranom. Ipak je Sterling smanjio na -14.

3. minut - Šabaz definitivno nema sreće. Još jednom mu je lopta izašla iz koša. Tomas je prvi strelac u poslednjoj deonici. Muči se Zvezda Meridianbet sa realizacijom, pa je Sferopulos zatražio tajm-aut.

2. minut - Faul Timana u napadu nad Teodosićem. Tomas je zaustavio loptu nogom, biće novih 14 sekundi za napad domaćih. Zvezda Meridianbet nije iskoristila napad. Niko ne može da postigne koš u uvodna dva minuta.

1. minut - Odličnu odbranu je odigrao Tobi, ali je potom promašio otvoren šut za tri. Ipak, nakon njegove reakcije usledila je još jedna izgubljena lopta za goste.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut - Proćida je pogodio tablu sa druge strane, lopta za domaćina. Vrlo lepa akcija crveno-belih nije krunisana, pošto je Tobi dobio rampu. Posle dužeg vremena u igri je Branko Lazić. Šabaz je vrlo lepo poentirao na dodavanje Tea. Davidovac je u samom finišu fauliran i pogodio je jednom sa penala za ubedljivu prednost od +18 na kraju treće deonice.

9. minut - Nejpir je fauliran i imaće dva slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan. Zvezda Meridianbet je ponovo na +15. Davidovac je kasnio u odbrani i napravio penal nad Binom koji je oba puta bio neprecizan sa linije penala. 

8. minut - Spanjolo je izgubio loptu. Nejpir je vrlo lepo izgradio poziciju, ali lopta ipak nije htela u koš. Opao je ritam utakmice. Proćida je pogodio izuzetno težak šut za tri preko Tobija. Matišek je napravio faul.

Republika

Foto: Starsport

Mitrović u velikoj borbi

7. minut -  GEDRAITISSS SA ZVUKOM SIRENE POGAĐA ZA TRI! Uključila se sada i publika. Sjajno kontroliše Zvezda Meridianbet dešavanja na terenu. Preinačena je prvobitna odluka da se Teodosiću svira nesportski faul, ali je Gonzales tražio čelendž. Ipak će biti običan faul.

6. minut - Delou je promašio trojku, pa je lopta za crveno-bele. Teodosić vrlo elegantno polaže. Delou fauliran od strane Mitrovića, pogađa oba slobodna bacanja.

5. minut - Kakav meč igra Nemanja Nedović, još dva poena! Jago je ukrao u loptu, ali potom izgubio. Laki poeni Olindea.

4. minut - Težak šut je ubacio Vecel. Bolomboj je izuzetno borben, ali Vecel još jednom pogađa. Njegova serija 4:0.

3. minut - Jago je promašio trojku. Bolomboj igra izvrsnu odbranu i biće lopta za Zvezdu Meridianbet. Izuzetan pas Mitrovića za Gedraitisa. Laki poeni Litvanca.

2. minut -  GEDRAITIS SJAJNO POGAĐA ZA DVA! Alba potom gubi loptu! 9:6 je u izgubljenim loptama, a Nedović je još jednom pogodio. Igra bez greške. Idealan početak drugog dela za domaće.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme. Jako lepo je poentirao Nedović za početak. Zvezda ima dvocifrenu prednost. Dobra odbrana potom na drugoj strani, ali je Nemanja promašio ceo koš posle kog je aut za domaćine.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Na odlasku na pauzu najbolji pojedinac u redovima crveno-belih je Rokas Gedraitis sa 12 poena, dok je Nedović dodao poen manje. Timan je kod Albe neprikosnoven sa deset koševa.

10. minut - Bolomboj je uhvatio promašaj Jaga i poentirao. Met Tomas sada ima priliku sa penala, ali kod drugog mu je lopta izašla iz koša. Jago je promašio zicer, ali Alba to nije kaznila. Gedraitis je umalo pogodio iz punog trka, ali rezultat ostaje nepromenjen na kraju.

9minut - Bolomboj je "zalepio" Timana, ali je ovaj ipak došao ponovo do lopte nakon čega je fauliran. Pogodio je jedno bacanje. Nedović je izuzetno raspoložen i pogodio je za dva. Mitrović faulira Timana još jednom, a ovog puta Nemac je pogodio oba slobodna bacanja.

8. minut - Gedraitis je izbio loptu u aut, nakon čega Alba nije mogla ništa za samo dve sekunde. Rokas na drugoj strani fauliran i precizan oba puta sa penala. Braun je promašio trojku, a potom se lopta odbila u aut. NEDOVIĆEVA TREĆA TRRRROJKA!

7. minut - Potom je jednu i ukrao, ali i izgubio ponovo, pa je Alba smanjila razliku. Bolomboj sa linije penala polovičan. Proćida je promašio trojku, ali je Timan uhvatio ofanzivni skok.

6. minut - Dosuđen je prekršaj nad Davidovcem. Tajmaut za Albu. GEDRAITIS ZA TRRRRI! Isteklo je vreme za napad Albi! Simonović je poslao loptu u aut tek što je kročio na teren. 

5. minut - Evo trojke Šabaza! Na drugoj strani Tobijevim faulom Zvezda Meridianbet je ispunila bonus. Vecel koristi mis-meč protiv Nedovića i poentira.

4. minut - Lošiji period u igri Zvezde Meridianbet. Jeftino prodata lopta, ali Alba ne koristi napad.

3. minut - Pogodio je Delou za tri poena. Nije uspeo Gedraitis da vrati. Izuzetan prodor Šabaza Nejpira koji je upisao prve poene. Olinde je međutim pogodio još jednu trojku. Šabaz dobija rampu od istog igrača na drugoj strani.

2. minut - Dva slobodna bacanja izvodi Šnajder. Oba je pogodio. Izuzetna Teova asistencija za Tobija. Deluje da je ovo njegov dan.

1. minut: Timan je promašio, a Teodosić "spakovao" još jednu trojku. Odlično igra za sada. Potom je ukrao loptu nakon koje je Gedraitis pogodio trojku.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Fenomenalna asistencija Teodosića za Gedraitisa, a potom i njegova ukradena lopta i poeni. Šnajder je promašio zicer, ali je Olinde u poslednjoj sekundi uspeo da poentira za kraj prvog kvartala. Crveno-bele muči ofanzivni skok.

9. minut - Tomas je pogodio trojku posle promašaja, ali je Teodosić uzvratio istom merom na drugoj strani. Sferopulos traži čelendž nakon što su sudije pokazale da je rampa Gedraitisa zakasnila. Sudije su priznale poene. Tri sekunde u reketu dosuđene Mitroviću, potom je Teodosić ukrao loptu, ali je Mitrović ponovo izgubio loptu za crveno-bele pošto je faulirao u napadu. Šnajder pravi grešku u koracima.

8. minut - Timan je pogodio levi poluhorog, a potom je Gedraitis na drugoj strani fauliran. Teodosić i Nejpir su prvi put u igri. Rokas pogađa oba bacanja.

7. minut - Odlično se snašao Jago i pogodio flouter. Potom je Timan bio neprecizan na drugoj strani posle odlične odbrane Bolomboja koji je potom promašio šut.

6. minut - Proćida je napravio faul u napadu, lopta je za Zvezdu.

5. minut - Obe strane raspoložene napadački. Nerešeno je.

4. minut - Lepo zakucavanje Sterlinga. Mora Zvezda Meridianbet čvršće u odbrani.

3. minut - Izuzetan potez Luke Mitrovića koji je ponovo raspoložen.

2. minut - Sjajna trojka Nedovića.

 

 

1. minut - Startna petorka crveno-belih glasi: Lazić, Nedović, Jago, Mitrović i Bolomboj.

TOK MEČA:

PRE UTAKMICE:

18.53: U dvorani je oko 13 hiljada gledalaca, a meč će uskoro početi.

18.40: Hanga ipak neće biti u sastavu Crvene zvezde Meridianbet na današnjem meču. Iako je Mađar trenirao sa ekipom posle dužeg vremena, ipak nije spreman i dalje da pomogne timu.

Sudije na današnjem meču su: Fernando Roka, Karlos Peruga i Marcin Kovalski.

Srpski šampion nakon dva poraza u gostima od Baskonije i Valensije želi da oseti slast pobede. Posebno jer crveno-beli zauzimaju 15. poziciju sa skorom od četiri pobede i devet poraza, te bi im trijumf večeras i te kako značio. Videćemo hoće li u timu Janisa Sferopulosa biti Adam Hanga koji je juče odradio trening posle dužeg vremena. Osim njega, trebalo bi da su grčkom strategu svi ostali na raspolaganju.

Kada je u pitanju Alba, oni su poslednjeplasirani na tabeli Evrolige sa svega dva trijumfa, ali crveno-beli tradicionalno, u kakvoj god da su formi Berlinci, ne umeju da izađu na kraj sa njima. Videćemo hoće li i večeras to biti slučaj, ili će izabranici Janisa Sferopulosa konačno savladati nemačkog predstavnika. Svakako da najviše opasnosti iz redova tima Izraela Gonzalesa dolazi od Johanesa Timana koji nastupa na poziciji centra.

Prenos ovog meča obezbedio je Sport Klub na drugom kanalu.

Kladionice daju veliku prednost Zvezdi Meridianbet. Kvota na pobedu domaćina je 1,19, dok se gostima daje znatno manja šansa - 4,70.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da očekuje dobar meč u Beogradu pred Delijama.

- U pitanju je tim koji ima dužinu, velika tela, kao i košarkaške koji igraju dugi niz godina u Evroligi, talentovane igrače, takođe Amerikance koji su podigli kvalitet. Igraće sa punim sastavom, tako da moramo da budemo fokusirani da od prvog minuta i da se vratimo na pobednički put- rekao je Sferopulos

Poštovani čitaoci, dobro veče, pratite tekstualni prenos meča 14. kola Evrolige, koji će košarkaši Crvene zvezde Meridianbet igrati protiv Albe iz Berlina.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading