ZVEZDA MERIDIANBET PALA POSLE DRAME: Gedraitis blistao, pa promašio šut za pobedu u Vitoriji!

Autor: M. M.

Sport

08.12.2023

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč 13. kola Evrolige završen je rezultatom 87:85.

ZVEZDA MERIDIANBET PALA POSLE DRAME: Gedraitis blistao, pa promašio šut za pobedu u Vitoriji!

Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Meridinaben poraženi su od Baskoniji u meču 13. kola Evrolige. Meč u Vitoriji završen je rezultatom 87:85 za domaće, koje sa klupe predvodi doskorašnji trener crveno-belih Duško Ivanović. Španski klub je na meču u "Fernando Buesa areni" sjajno služio šut, naročito za tri poena, pa je tim sa Malog Kalemegdana doživeo deveti poraz u elitnom takmičenju. Ujedno, bio je to sedmi neuspeh Zvezde Meridianbet na mečevima u gostima ove sezone, što znači da nijednom nisu uspeli da trijumfuju van svog parketa. Gedraitis je blistao protiv bivšeg kluba postigavši 24 poena, ali je na kraju promašio šut za pobedu, nakon što je Zvezda u finišu stigla do izjednačenja i bila na pragu preokreta. Bolomboj je dodao 14, a Teodosić 13 poena. Kod domaćih je Sedekerkis postigao osam poena, Hauard 17, a Moneke 15 poena.
Crveno-beli u narednom kolu 14. decembra dočekuju Albu iz Berlina u okviru 14. kola Evrolige.
BASKONIJA - CRVENA ZVEZDA MERIDANBET 87:85

(26:18, 26:25, 15:19, 20:23)

10. minut: Smanjuje Zvezda na minus pet nakon što je Lazić pogodio bacanja. Šteta što prethodno iz tri šuta nije uspela da pogodi trojku. Međutim, evo trojke Gedraitisa i utakmica je sada na posed razlike. Ostalo je još 22 sekunde. TROJKAAAA GEDRAITIS! Nerešeno je. 

9. minut: Teodosić vraća trojku, ali je ostalo još minut i po.

8. minut: Trojka Gedraitisa. Minus sedam je na semaforu.

6. minut: Evo nove trojke Sedekerkisa. Trener gostiju traži tajm-aut.

5. minut: Lazić pogađa trojku, ali Kocar uzvraća na drugoj strani. Još pet minuta. Velika je prednosti domaćih, koju smanjuje Teodosić.

3. minut: Bolomboj smanjuje nakon asistencije Teodosića. 

2. minut: Nije bilo poena u prvom minuta, a potom trojka domaćih za plus osam. 

1. minut: Počelo je odlučujućih 10 minuta.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut: Zvezda je odigrala odličnih devet minuta, a onda dva loša napada u poslednjem što su domaći kaznili. Ponovo je plus pet.

9. minut: Gosti se apsolutno vratili u igru. Gedraitis pogađa za dva. Potom Litvanac daje i dodatno bacanje nakon tehničke greške Hauardu. Nerešeno je u Vitoriji.

8. minut: Bolje igra Zvezda u nastavku u oba pravca. Mitrović u seriji, Zvezda je na minus tri!

7. minut: Probudio se Mitrović. Uzraćaju sa dva poena domaći. Bolomboj siguran na liniji bacanja. Baskonija čuda prednost s velikog odmora.

6. minut: Prvi poeni Mitrovića, i to zakucavanje. Ali, Hauard pogađa petu trojku iz sedam pokušaja. Vreme je za TV tajm-aut.

 

 

4. minut: Gedraitis daje trojku. Ponovo Zvezda promašuje zicer. Baskonija vodi plus šest.

3. minut: Evo trojke za Zvezdu. Bolomboj je strelac. Šteta što crveno-beli nisu iskoristili neki od prethodnih napada. Moneke šutira bacanja na drugoj strani i pogađa jedno.

2. minut: Po jedna izgubljena lopta na obe strane. Potom Moneke daje prve poena u nastavku.

1. minut: Počelo je drugo poluvreme. Rokas Gedraitis je najbolji kod crveno-belih sa devet poena, dok su Hauard sa 14 i Moneke sa 12 poena najefikasniji akteri meča posle 20 minuta.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut: Smanjuje Nedović sedmim poenom. Potom i sjajna asistencija Bolomboju.

9. minut: Baski su pogodili 11. trojku preko Monekea.

8. minut: Vratio se Hauard i odmah trojka. Brzo se igra. Sada jedna sporna situacija. Sferopulos traži čelendž na inicijativu Teodosića. Sudije su preinačile odluku i Zvezdi je dodeljena lopta nakon faula u napadu.

7. minut: Tobi i Sedekerkis sigurni sa bacanja. Evo i trojke Teodosića! Vanja Marinković prvo promašuje, pa pravi tehničku grešku. Zvezda dva od tri sa penala.

6. minut: Nakon što je Bolomboj promašio zicer, Teodosić šalje Monekea na liniju penala. Ponovo slaba odbrana Zvezde.

5. minut: Ali, od Markusa Hauarda nema odbrane. Postigao je treću trojku. Gedraitis, posle lepe akcije, uzvraća za dva.

4. minut: Crveno-beli dobru odbranu nisu uspeli da krunišu, dok Hauard polaže na drugoj strani. Lazić smanjuje šutem sa distance.

3. minut: Domaće sjajno služi šut. Zvezda je vezala pet poena preko Jaga i Tobija. Reaguje Duško Ivanović.

2. minut: Prvo dvocifreno vođstvo Baskonije. Sferopulos traži tajm-aut.

1. minut: Gedraitis i Hauard daju su po tri poena.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut: Bolomboj za tri! Ali uzvraćaju domaći istom merom. A potom još jednom... Baskonija ima 6/10 van linije 6,75 nakon uvodne deonice.

9. minut: Loš napad Zvezde, na drugoj strani fauliran je Moneke koji je prvi put u igri večeras. Ivanovićev čelendž je uspeo, ali ništa od dodatnog poena za Baskoniju. Lazić lepo polaže na drugoj strani.

8. minut: U igri je Hauard. Pogodio je neverovatnu trojku. Uzvraća Gedraitis.

7. minut: Siguran je bio Nemanja, a potom i Teodosić sjajno pogađa dva plus jedan.

6. minut: TV tajm-aut je u toku nakon kog će Nedović izvesti dva bacanja.

5. minut: Druga trojka Marinkovića. Crveno-beli pogađaju preko Bolomboja i Nedovića, Sedekerkiseva trojka na drugoj strani.

4. minut: Evo konačno poena. Pogodio je Lazarević nakon asistencije Teodosića.

3. minut: Vanja Marinković pogađa trojku za 7:0. Zvezda još bez poena.

2. minut: Gosti nisu realizovali prva dva napada. Miler Mekintajer pogađa za vođstvo, a potom i Kocar.

 

 

1. minut: Počela je utakmica u "Fernando Buesa areni". Srdačni pozdrav košarkaša Zvezde i Ivanovića. Prvi napad za srpski tim.

TOK MEČA:

PRE MEČA:

Sudije su: Zamojski, Vjklicki i Bitner.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu, zasad je poznato da za goste neće igrati jedino Adam Hanga. Kod domaćih, takođe zbog povrede, neće biti Meta Kastela. Ali, neposredno pred meč pojavila se informacija da u timu Zvezde Meridianbet nema ni najskupljeg košarkaša Šabaza Nejpira. Amerikanac je doživeo povredu leđa i propustio je jutrošnji trening, a njegovo mesto u rosteru popuniće Dalibor Ilić.

Meč počinje u 20:30 časova, a prenos meča je obezbedio Sport Klub na svom prvom kanalu.

Kladionice su izbacile kvote za ovaj meč, a prema istima klub iz tamošnje prokrajine Baskija je veliki favorit. Na pobedu Baskonije kvota je 1,50, dok se trijumf Zvezde Meridianbet plaća 2,70. Procentualno gledano, šansa da domaćin slavi na ovom meču je 66,7%, dok je sa druge strane, verovatnoća na crveno-bele 33,3%.

Biće to prvi duel Zvezde Meridianbet protiv dojučerašnjeg trenera Duška Ivanovića, kojeg je na klupi zamenio grčki stručnjak Janis Sferopulos. Od dolaska Ivanovića na klupu, Baskonija je zabeležeili četiri pobede i jedan poraz u Evroligi. 

Na programu je, podsećamo, duplo kolo elitnog takmičenja i mini-turneja crveno-belih u Španiji, gde su izabranici Janisa Sferopulosa sredu od Valenije (85:81) doživeli osmi poraz u tekućem ciklusu takmičenja. Klub sa Malog Kalemegdana ima i četiri trijumfa, bez pobede je na stani (0/6), dok je španski klub peti na tabeli sa učinkom 7-5. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, dobro veče, pratite tekstualni prenos meča 13. kola Evrolige, koji će košarkaši Crvene zvezde Meridianbet igrati protiv Baskonije u Vitoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading