CIBONA BOLJA U HRVATSKOM DERBIJU: Počelo 11. kolo AdmiralBet ABA lige

Autor:

Sport

07.12.2023

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljiva utakmica u Zagrebu

CIBONA BOLJA U HRVATSKOM DERBIJU: Počelo 11. kolo AdmiralBet ABA lige

Foto: printskrin/vikipedia

Duel dva nekadašnja velikana ex Ju košarke pripao je Ciboni. Na premijeri 11. kola AdmiralBet ABA lige, Cibosi su u „Draženovom domu“ savladali Split 81:73 (18:20, 23:21, 23:16, 17:16).

Krenuo je Split furiozno, poveo 11:0, ali su Cibosi vrlo brzo uhvatili priključak, a potom u prvoj polovini druge deonice stigli i do vođstva posle kojeg je usledila rezultatska klackalica sve do drugog dela treće četvrtine u kojoj je tim iz Zagreba serijom 16:2 stigao do, ispostaviće se na kraju, presudnih devet poena viška (64:55).

Republika

Foto: Starsport

Aranitović u dresu Partizana

 

Najveća snaga Cibone ove sezone jeste Srbin Aleksandar Aranitović. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Meridianbet i Partizana je i večeras bio najzaslužniji za pobedu svog tima. Sa dve trojke je "povukao" preokret Cibone, da bi do kraja ubacio 19 poena, uz sedam uhvaćenih lopti i dve asistencije. Najviše mu je pomogao Jakov Mustapić koji je dodao 15 poena, četiri skoka i tri dodavanja posle kojih su usledili koševi. U redovima Splita su se najviše istakli Toni Perković i Luis Saliven sa po 13 poena.

Cibona se trenutno nalazi na devetoj poziciji AdmiralBet ABA lige sa skorom 4-7, dok Split ima pobedu manje i nalazi se dva mesta niže. Tim iz Zagreba će u sledećem kolu odmeriti snage sa najprijatnijim iznenađenjem regionalne lige ove sezone Igokeom, dok će Splićani na megdan Megi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading