CRVENO-BELI UBEDLJIVI U DERBIJU REGIONA: Cibona razbijena u Areni!

Autor: M. M.

Sport

03.12.2023

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda Meridianbet zabeležila deveti trijumf nakon desetog kola AdmiralBet ABA lige - 84:56.

CRVENO-BELI UBEDLJIVI U DERBIJU REGIONA: Cibona razbijena u Areni!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ubedljivo su savladali regionalnog rivala Cibonu - 84:56 (21:16, 25:13, 15:14, 23:13), u meču 10. kola AdmiralBet ABA lige. 

Crveno-belima je to deveti trijumf i održali su lidersku poziciju nakon ove runde, a već u sredu u meču Evrolige očekuje ih gostovanje Valensiji od 20.30.

Najbolji kod domaćih bio je Majk Tobi sa 23 poena (5 skokova, 3/3 za tri), a pratili su ga Mitrović i Jago sa po 11.

Ponovo je Miloš Teodosić oduševljavao publiku u Areni s nekoliko sjajnih asistencija (6 ukupno, 3 poena), dok je kod Zagrepčana u sedmom porazu bolji od ostalih bio Proleta sa 13. 

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET - CIBONA 84:56

KRAJ

Tobi je nastavio da dominira i u četvrtoj četvrtini i Zvezda Meridianbet je pobedila sa ubedljivih plus 28.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Crvena zvezda Meridianbet u nastavku je svesno spustila ritam. Ali je ipak uspela da uveća kapital uoči poslednje deonice. Prvak Srbije i vice-šampion AdmiralBet ABA lige nakon 30 minuta košarke u Areni vode sa 61:43.

POLUVREME

Ono što je gostima polazilo za rukom u prvoj, vratilo im se u drugoj četvrtini. Naime, Zvezda se odlepila na veliki plus 17 za konačnih 46:29 nakon uvodnih 20 minuta. Raspunaci su bili domaći, a ponajviše Tobi koji je pogodio tri trojke. Ali, najjači utisak je ostavio Miloš Teodosić sa dve magične asistencije.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

Cibona se hrabro suprotstavila velikom rivalu u Beogradu, što najbolje ilustruje rezultat na kon prve četvrtine - 21:16. Janis Sferopulos, trener domaćih, pružio je šansu igračima koji dosad nisu imali zapaženu minutažu. 

Utakmica je počela.

TOK MEČA:

PRE MEČA

Tim sa Kališa u dobrom raspoloženju dočekuj meč pošto je nedavno u Evroligi savladala Efes u Areni.

Televizijski prenos meča biće na kanalima Arena Sport 3 Premium i B92.

Crveno-beli su lideri regionalnog takmičenja sa najboljim učinkom od osam pobeda i jednog poraza, a tu žele i da ostanu, dok je tim uz Zagreba na 12. poziciji sa učinkom od 3-6.

Poštovani čitaoci, dobro veče. Pratite lajv-blog meča 10. kola AdmiralBet ABA lige između Crvene zvezde Meridianbet i Cibone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading