CRVENO-BELI RAZBILI KRKU U NOVOM MESTU: Rafalna PALJBA Zvezde Meridianbet!

Autor:

Sport

27.11.2023

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominantna partija lidera regionalnog takmičenja.

CRVENO-BELI RAZBILI KRKU U NOVOM MESTU: Rafalna PALJBA Zvezde Meridianbet!

Foto: ABA liga/KK Krka/Drago Perko

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Krku u Novom Mestu u devetom kolu regionalnog prvenstva  90:67 (26: 13, 15:12, 21:17, 25:23)

Izabranici Janisa Sferopulosa su na fenomenalan način otvorili utakmicu, što je bilo ključno u daljem toku duela. Stekli su gosti kapitalnu prednost već u prvom poluvreme, te Krka ni u jednom momentu nije uspela da priđe i ugrozi pobedu Zvezde Meridianbet.

Tek u drugom poluvremenu, Krka je počela da pogađa. Ne toliko sa distance, koliko iz reketa. Uhvatili su pravi ritam domaći, ali su se držali na oko 15 poena razlike.

Četiri minuta pre kraja razlika je bila 12 poena i baš kada se činilo da bi Krka mogla da učini završnicu neizvesnom, iskočio je Stefan Lazarević.

Pogodio je bitne trojke, priključio mu se i Tobi, a meč je rešen.

Najefikasniji igrač na meču bio je Majk Tobi sa 16 poena, tri skoka i jednom asistencijom. Pratio ga je Džoel Bolomboj sa 13, dok su Simonović i Lazarević ubacili po 12 poena.

U redovima domaćina najraspoloženiji je bio Leon Stergar. Ništa mu nije polazilo za rukom u prvom poluvremenu, ali se razigrao u drugom te je meč završio sa 15 poena i dve asistencije

 

 

Četvrta četvrtina

Krka se probudila. Počeli su domaći košarkaši da pogađaju, prišli su i na -13 u jednom trenutku, ali je Zvezda Meridianbet odbila nalet. Tobi i Lazarević trojkama vraćaju crveno-belima 18 poena prednosti.

Treća četvrtina

Bolomboj i Simonović bili su centralne figure crveno-belih u trećoj deonici. Džoel je postigao 13 poena, dok je Simonović dodao 10. Zvezda Meridianbet je bolja u svim segmentima igre i zasluženo ima prednost veću od 20 poena.

 

Poluvreme

Nastavili su košarkaši Zvezde Meridianbet sa dobrom partijom. Bilo je i minuta "praznog hoda", ali je odbrana prvenstveno na visini zadatka.

Luka Mitrović i Nemanja Nedović su najefikasniji sa po 9 postignutih poena, dok je Tobi postigao 6. Kod Krke Kazins Červenik i Radovanović postigli su po pet poena.

Prva četvrtina

Granitna odbrana Crvene zvezde Meridianbet! Košarkaši Krke nisu mogli do koša iz igre punih četiri minuta. Izabranici Janisa Sferopulosa su čvrsti i raznovrsni u napadu.

Prva deonica završena je rezultatom 13:26.

 

 

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet gostuju u Novom Mestu ekipi Krke od 17 sati u devetom kolu regionalne AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su lider regionalnog takmičenja uz skor 7-1, dok je Krka na učinku od dve pobede i šest poraza.

 

 

 

Trener Zvezde Meridianbet rekao je da poštuje današnjeg rivala.

Očekuje nas utakmica protiv tima koga poštujemo upravo zbog načina na koji igra. Ono što je do nas je da moramo da budemo i mentalno i fizički spremni, da se igrajući našu najbolju košarku, vratimo pozitivnim rezultatima i pobedama - rekao je Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading