MVP DEVETOG KOLA ABA LIGE: Vukčeviću nedovoljna partija sezone

Autor:

Sport

28.11.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predvodio je svoj tim do druge pobede

MVP DEVETOG KOLA ABA LIGE: Vukčeviću nedovoljna partija sezone

Foto: Vikipedija

Lovre Runjić

Nadali su se "Grobari" da bi njihov "Vunderkid" mogao da dobije priznanje za najboljeg igrača devetog kola AdmiralBet ABA lige, pošto je Vukčević protiv Borca zabeležio najbolji učinak od početka sezone ubacivši 24 poena, od čega čak šest trojki za indeks korisnosti 26, međutim, ta nagrada je otišla u ruke drugog igrača.

Igrač Splita Lovre Runjić je, pored Salivena i Šortera, predvodio hrvatski tim do pobede nad Mornarom - njihove druge ovosezonske u regionalnoj ligi.

 

 

Runjić je, za nešto više od 28 minuta na terenu, ubacio 20 poena uz neverovatan procenat šuta za dva od 88%, a pored toga je dodao i čak 16 skokova i dve asistencije za indeks korisnosti 35, te zasluženo poneo priznanje najkorisnijeg igrača devetog kola AdmiralBet ABA lige.

Pored dvojice pomenutih, u ovom kolu se partijom istakao i prošlogodišnji MVP Luka Božić koji je u porazu od Igokee zabeležio neverovatan učinak od 28 poena, 12 skokova i 6 asistencija, ali je nagrada pripala Runjiću jer je Split trijumfovao.

Splitu je ovo tek druga ovosezonska pobeda u regionalnoj ligi i sada se nalaze na nezavidnoj 12. poziciji sa sedam poraza i očekuje ih velika borba za opstanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading