PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET OSTAJU U EVROLIGI! Generalni direktor otkrio do kada ne moraju da se brinu

Autor:

Sport

01.11.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pariz, London i Dubai ozbiljno prete "beogradskim blizancima", ali elitno takmičenje ima drugačiji plan.

PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET OSTAJU U EVROLIGI! Generalni direktor otkrio do kada ne moraju da se brinu

Foto: Starsport

Partizan i Crvena zvezda Meridianbet drugu godinu zaredom igraju zajedno u Evroligi, ali se postavljalo pitanje da li će tako biti i u budućnosti. Sve se glasnije spominje da bi Pariz, London i Dubai  trebalo da dobiju stalnog učesnika u elitnom takmičenju, pa čak i to da se tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pridruži AdmiralBet ABA ligi i da kroz nju traži svoje mesto u Evroligi.

Kakvo je trenutno stanje po tim pitanjima pokušao je da odgovorio generalni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas. On je odbacio glasine o tome da će se takmičenje proširiti u narednoj sezoni (2024/25), dodavši da oni takve planove nemaju. Podsetimo, sve su glasnije spekulacije da bi Evroliga uskoro mogla da broji i više od 18 timova.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Paulijus Motiejunas

- Trenutno ne idemo na proširenje i ne razmišljamo o tome za sledeću sezonu. London i Pariz su velika tržišta, uvek smo pričali o tome i mislim da je to odlična prilika da Evroliga bude prisutna tu. Ali, mislimo da još nije vreme za to - rekao je Motiejunas gostujući u emisiji turskog S Sporta.

On je indirektno potvrdio da London i Pariz teoretski mogu da uđu u Evroligu sledeće sezone samo ako osvoje Evrokup, dok bi i vicešampion mogao da dobije specijalnu pozivnicu. Poruka da nema planova za proširenje odnosi se i na Dubai u kome bi takođe mogao da nastane super-tim za evroligaške standarde.

- Zaista sam srećan što Pariz i London imaju timove u Evrokupu i to je prvi korak za igranje u Evroligi. Mediji govore da je Pariz vlasnik džokera za Evroligu sledeće sezone, ali to nije tačno. Ako osvoje Evrokup, očigledno mogu da budu u Evroligi. Ali u ovom trenutku, to su lažne informacije. Analiziramo tržište, gledamo kako igraju i podržavamo ih da igraju u Evrokupu, kao i ostale timove. Volimo ovo takmičenje, ali razgovori o specijalnoj pozivnici nisu tačni - dodao je Motiejunas.

Podsetimo, Evroliga trenutno ima 18 klubova od čega je njih 12 sa A licencom, s tim da CSKA iz Moskve ne igra zbog rata u Ukrajini, a Alba ima dvogodišnju licencu. Preostale ekipe dolaze sa specijalnim pozivnicama na osnovu rezultata, odnosno sa titulom Evrokupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading