PARTIZANOVI STRANCI IGRAJU MALO BOLJE: Ovo je uzrok poraza Zvezde Meridianbet u oba derbija

Autor:

Sport

31.10.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nejpir igra ispod nivoa, kao i Tobi, dok su Jago, Rokas i Bolomboj u uzlaznoj putanju, dok Doužer i Kaminski sve više kapiraju Željkove zahteve

PARTIZANOVI STRANCI IGRAJU MALO BOLJE: Ovo je uzrok poraza Zvezde Meridianbet u oba derbija

Foto: Starsport

Partizan - Crvena zvezda Meridianbet 2:0! Izabranici Željka Obradovića savladali su četu Janisa Sferopulosa u oba večita derbija, najpre u petom kolu Evrolige u četvrtak (88:86), a zatim i u petoj rundi AdmiralBet ABA lige (98:87) i osim u rezultatskom smislu stekli još veću prednost u psihološkom pred nastavak nadmetanja u oba takmičenja. Na grčkom treneru je sada da potraži uzroke neuspeha u timu koji tek što je preuzeo, ali to mora da uradi što pre kako bi sprečio da se od dva poraza ne napravi lavina sa daleko većim posledicama.

Republika

Foto: Starsport

Šabaz Nejpir

Tim pre što su to sve dobri igrači, samo im je potrebno "da prorade", što neminovno morati da se desi. Da se trgne cela ekipu i da ne igra ispod očekivanog niova. To se pre svega odnosi na pojačanja sa pedigreom, a koja su pružila daleko manje od igrača koje je ovo leto doveo Partizan. Košarkaška javnost i navijači su kao krivca apostrofirali Šabaza Nejpira, bombastično najavljivanog pojačanja od kojeg se za sada nije dobilo mnogo. Istina, Portorikanac je bio po poenima najbolji akter derbija u ponedeljak uveče, ali od njega se ne očekuje samo da ubacuje loptu kroz obruč, već da bude pravi vođa u svakom pogledu.

Foto: Starsport

Bolomboj i Ledej

- Razočaran sam igrom košarkaša Zvezde Meridianbet, naročito igrom Šabaza Nejpira. Druga četvrtina je bila čista katastrofa. Ne kažem da su igrali drugi bolje, ni za jednog to ne mogu da kažem, ali Nejpir... Mnogo drži loptu, davi, igra za koš, a plejmejker je, treba da razigrava saigrače. Džoel Bolomboj je imao šest šuteva za dva poena, Luka Mitrović četiri, a Nejpir sedam. Imao je i deset šuteva za tri, ukupno 6/17 što je slabo. Poene je ubacio kad je utakmica bila gotova, sa bacanja i namirio je svoje poene. Ko nije gledao utakmicu rekao bi 23 poena za 28 minuta je dobar učinak. Vrlo slabo, ne kažem da i drugi nisu bili - zagrmeo je košarkaški stručnjak Vlade Đurović u analizi meča na TV Arena sport.

Republika

Foto: Starsport

 

Kada su pitanju ostala pojačanja, većina njih se trudi, ali se to po učinku ne vidi. Majk Tobi nije na potrebnom nivou za igrača njegovog kalibra, baš kao ni Adam Hanga koji je stigao kao prvak Evrope sa Realom i višegodišnji učesnik fajnal-fora Evrolige. Jago dos Santos je u uzlaznoj putanju, baš kao i Džoel Bolomboj i Rokas Gijedraitis. S sruge strane, Miloš Teodosić, iako ima određenih propusta u igri, doprinosom daje više od onoga što statistika pokazuje, potpuno suprotno od Nejpira.

Foto: Starsport

Rokas Gijedraitis i Pi Džej Doužer

I tu dolazimo do Partizanovih pojačanja, pre svega stranaca. Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski su došli sa ozbiljnim pedigreom NBA igrača i igraju sve bolje kako se prilagođavaju košarci u Evropi i kapiraju zahteve Željka Obradovića. O tome najbolje svedoči učinak Amerikanca srpskih korena. Centar koji "nije znao gde bije" pod košem i gde je šupalj u odbrani, spakovao je Zvezdi Meridianbet 22 poena, čak i jednu trojku. S druge strane, Doužer ulaži u evropski ritam i samo je pitanje kada će se u potpunosti stopiti sa saigračima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading