VUČIĆ PRED ŠEFICOM EVROPSKE UNIJE ČVRST: Neću priznati nezavisno Kosovo i ponosim se time! (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.11.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i dalje smatra Kosovo svojom autonomnom pokrajinom, a status Kosova ostaje jedno od najvažnijih pitanja u regionu.

VUČIĆ PRED ŠEFICOM EVROPSKE UNIJE ČVRST: Neću priznati nezavisno Kosovo i ponosim se time! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, jasno je izrazio stajalište Srbije u vezi sa pitanjem nezavisnosti Kosova na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen.

Predsednik Vučić, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa izjavom predsednice Evropske komisije o "de fakto" priznanju, istakao je da za Srbiju pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova nije opcija.

- Za nas, priznanje nezavisnosti Kosova nije pitanje i to sam bezbroj puta rekao i nije mi teško niti sramota da ponovim, ponosim se da to kažem i pred predsednicom Evropske komisije! - naglasio je predsednik Vučić.

 

 

Ova izjava predsednika Srbije potvrđuje doslednost zvaničnog Beograda u vezi sa Kosovom. Srbija i dalje smatra Kosovo svojom autonomnom pokrajinom, a status Kosova ostaje jedno od najvažnijih pitanja u regionu.

Na konferenciji za medije, predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, izrazila je spremnost Evropske unije da pomogne u postizanju sporazuma između Srbije i Kosova koji bi se bazirao na dijalogu i uzajamnom poštovanju.

Stavovi Srbije i Kosova o statusu Kosova i dalje ostaju nespojivi, iako se razgovori o normalizaciji odnosa nastavljaju pod posredstvom Evropske unije. Predsednik Vučić je još jednom naglasio da će Srbija ostati privržena dijalogu, ali da neće promeniti svoj stav o suverenitetu Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (26)

Loading
Nina

01.11.2023 08:42

Normalno da nece priznati nezavisno Kosovo nikada, Vučić se bori svim silama za naš narod na KIM

Zvezdana Stratimirovic

01.11.2023 08:44

Srbija ima lidera koji ne podleže spoljnim pritiscima i ostaje veran svojim uverenjima, što je od suštinskog značaja za budućnost naše zemlje!

Maja

01.11.2023 08:47

Ne damo olaki na svoju otadzbinu, na vekovna ognjista i zivote naseg naroda!

Sa

01.11.2023 08:48

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic je predsednik jedne zemlje za primer,koji se dosledno drzi svojih nacela