OD HRVATA NIŠTA NOVO! NOŽ U LEĐA I USTAŠKO SLOVO! Evo ko nam je to pakovao sankcije!

Autor:

Vesti

30.10.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku Evropskog saveta Plenković tražio kaznene mere zbog Banjske, ali je njegovu prljavu igru sprečio Orban.

OD HRVATA NIŠTA NOVO! NOŽ U LEĐA I USTAŠKO SLOVO! Evo ko nam je to pakovao sankcije!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Aleksandar Vučić

Sastanak Evropskog saveta, kojem su prisustvovali svi lideri Evropske unije, a predsedavao je prvi čovek saveta Šarl Mišel, imao je kao temu i situaciju na Kosovu i Metohiji.

Pojedine države regiona, pre svih Hrvatska (mada kažu da ni Bugari nisu imali mnogo protiv), pokušale su to da iskoriste, pozivajući se na događaje u Banjskoj, da zatraže osudu Srbije i izboksuju kaznene mere (sankcije) protiv naše zemlje. Prljava namera Zagreba, srećom, nije uspela, zahvaljujući nama prijateljskim zemljama, ali i onima koje nas možda i ne vole, ali shvataju da bi kažnjavanje Srbije, bez i jednog jedinog dokaza da je država umešana u ono što se događalo 24. septembra, bilo apsurdno. O tome je juče govorio i predsednik Aleksandar Vučić.

- Neki iz okruženja tražili su da se stavi da se osuđuje nasilni akt, pošto im u prvom delu nije prošlo oko terorističkog akta, protiv kosovske policije 24. septembra, od paravojne grupe podržane od srpskih vlasti. To su želele naše komšije da ubace, ali nije im prošlo. Ne moram da govorim ni ko su, svi u Srbiji znaju - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

S PODSMEHOM

Na podsećanje da su to odmah posle događaja u Banjskoj tražile Albanija i Hrvatska, Vučić je naglasio da Albanija nije članica EU, pa nije bila prisutna na sastanku Evropskog saveta, te da ne mora ništa da kaže kad je jasno ko je u pitanju. Kako Srpski telegraf saznaje, najglasniji u protivljenju hrvatskom zahtevu bili su (očekivano) Mađari.

- Nisu Mađari bili jedini, ali njihov premijer Viktor Orban je bukvalno s podsmehom odbacio ideju uvođenja bilo kakvih sankcija i mera Srbiji. Odluke svakako nema bez konsenzusa, ali moram istaći da je mnogo zemalja bilo veoma rezervisano prema ideji Zagreba i donekle Sofije - objašnjava naš izvor iz diplomatskih krugova.

Foto: Privatna arhiva

 

Kako je za naš list kazao član Glavnog odbora SNS Vladimir Marinković, predsednik Vučić uspeo da odnese još jednu diplomatsku pobedu i u ovom trenutku nema nikakve bojazni od uvođenja bilo kakvih mera i sankcija od EU ili SAD.

- Svakako će se nastaviti s pritiscima, a posebno od nekih država u regionu, među kojima se zaista ističe Hrvatska, koja bi na svaki način da oslabi poziciju Srbije. Može se reći da je to jedinstvena politika Hrvata bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju. Ti bočni udari imaju za cilj da se zaustavi rast Srbije i da se naša zemlja ponovo svede na vazalsku državu koja ispunjava interese drugih - naglašava Marinković.

DRUGI SKANDAL

Nekako istovremeno s ovim prljavim potezom Hrvata, videli smo i skandalozno otvoreno propagiranje ustaštva. Naime, plakat kojim su gradske vlasti u Vukovaru s Ivanom Penavom na čelu pozvale na učešće na komemoraciji napravljen je tako da njime dominira ogromno slovo u, kao simbol ustaškog pokreta i ideologije.

To je naišlo na mlaku i slabu osudu hrvatskih državnih organa, a da bi neko mogao da bude kažnjen zbog toga, već spada u domen naučne fantastike. Zagreb pokušao da progura formulaciju o "paravojnoj grupi koju su podržale srpske vlasti"

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

PONOŠ JOŠ GORI OD PLENKOVIĆA

Hrvatska je tražila sankcije, a jedan od lidera srpske opozicije Zdravko Ponoš nešto još gore. On je, naime, poručio da "Vučića treba čerečiti na događajima u Banjskoj", a predsednik Aleksandar Vučić je to ovako prokomentarisao, podsećajući da Ponoš ima hrvatski pasoš i nazivajući ga političkim janičarom:

- Dobro je da su ljudi mogli da vide ko je uvek uz svoj narod, a ko je prvi spreman da mu okrene leđa - navodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (33)

Loading
Mitarpavlovic

30.10.2023 10:19

Hrvatska je zemlja koja seje mržnju prema Srbiji.

Mile

30.10.2023 10:21

Tako leče kompleks niže vrednosti i inferiornost.

Dragojlo

30.10.2023 10:25

Mađarska zaslužuje pohvalu zbog podrške Srbiji i sprečavanja neprikladnih kaznenih mera na sastanku.

Ksenija

30.10.2023 10:25

Hrvati bi bili presrećni da nam se uvedu sankcije.