PROLAZI KROZ PAKAO: Otac Zvezdaš ljut na Aleksu Avramovića zbog jednog poteza! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.10.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro je poznata činjenica da ko jednom opere ruke u Moravi, taj mora biti sjajan šuter.

PROLAZI KROZ PAKAO: Otac Zvezdaš ljut na Aleksu Avramovića zbog jednog poteza! (VIDEO)

Foto: Starsport

derbi

Čačak je iznedrio veliki broj vrhunskih košarkaša koji su plenili i parketima širom nekadašnje SFR Jugoslavije. Evropa se divila potezima Dragana Kićanovića, Radmila Mišovića, Željka Obradovića,..., a svi oni punopravnog naslednika imaju u aktuelnom košarkašu Partizana, Aleksi Avramoviću.

Kao i mnogobrojna deca u gradu koji se nalazi okružen planinama Vujan, Ovčar, Kablar i Jelica, Aleksa je prve korake načinio u dresu čačanskog Borca iz kojeg ga je put 2016. godine odveo u italijanski Vareze. Kasnije, nakon dve godine igranja u Španiji gde je nosio opremu Unikahe i Estudijanstesa, vraća se u Srbiju i postaje član beogradskog Partizana koji je u tom momentu preuzeo njegov sunarodnik, legendarni Željko Obradović.

Upravo taj momenat predstavlja i prekretnicu u karijeri danas dvadesetdevetogodišnjeg košarkaša.

Međutim, kako se može saznati iz krugova bliskih porodici Avramović, Aleksin prelazak u crno-bele redove nije najpozitivnije dočekan. Kompletna familija je srcem naklonjena crveno-belim bojama i može se čuti da otac sa sinom čak sedam dana nije želeo da razgovara kada je stavio paraf na ugovor sa klubom iz Humske.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa je ispunio sva očekivanja selektora Pešića

 

Ipak, taj trenutak je doveo do nebeskog uspona u Aleksinoj karijeri, tako da je prethodnu sezonu okončao sa šampionskim prstenom regionalnog takmičenja, a leto mu je donelo i sjajne partiije u dresu sa nacionalnim grbom gde mu je selektor Svetislav Pešić pružio šansu i Avramović je predstavljao jedan od ključnih faktora u pohodu srpske košarkaške reprezentacije ka zvanju svetskog vicešampiona.

I prethodne večeri Aleksa je pokazao rasu i klasu. U momentima kada njegovoj ekipi ništa nije polazilo za rukom, Avramović je preuzeo odgovornost na sebe, postigao je verovatno i ključnu trojku kojom je trasiran puta ka pobedi.

 

 

Podsetićemo samo da je ekipa Partizana u prvom ovosezonskom večitom derbiju koji je odigran u okviru Evrolige savladala Crvenu zvezdu Meridianbet rezultatom 88:86, a već u ponedeljak 30. oktobra očekuje nas novi duel večitih koji će ovoga puta biti odigran u okviru regionalne Admiral Bet ABA lige.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
OCE UGLEDAJ SE NA SINA

27.10.2023 22:51

,,NETACAN " OTAC !